навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Отпускат по 150 лв. за семейства на първолаци

Източник: DarikNews.bg 15.05.2013 0 - A +

Отпускат по 150 лв. за семейства на първолаци Снимка: Sofia Photo Agency

За шеста поредна година семействата на първокласници с ниски доходи ще получат еднократно по 150 лева, за да покрият разходите, свързани с подготовката на децата им за учебната 2013-2014-та година. Размерът на социалната помощ ще бъде одобрен на днешното заседание на правителството и не е увеличаван от 2008-ма година. След заседанието премиерът Марин Райков ще се срещне с министър-председателя на Косово Хашим Тачи, който пристига на еднодневно работно посещение у нас.

В началото на всяка учебна година семействата на първокласници, които през последните 12 месеца са имали доход под или равен на дохода, определен в закона за държавния бюджет, получават социална помощ.

През тази година доходът е 350 лева на член от семейството. Това означава, че около 45 хиляди първокласници ще получат помощта от 150 лева. Нейният размер не е увеличаван от 2008-ма година, когато тогавашното правителство я вдига с 30 лева.

На днешното си заседание служебният кабинет ще гласува и отчуждаването на частни имоти в участъка Белокопитово-Каспичан, необходими за изграждането на автомагистрала „Хемус".

Средствата за отчуждаване за осигурени от агенцията „Пътна инфраструктура". След заседанието премиерът Марин Райков ще се срещне със своя колега Хашим Тачи. Двамата ще обсъдят двустранните отношения, европейската интеграция в региона, икономическото сътрудничество и съдействието в борбата с организираната престъпност.

за 46%  против 54%  180 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума