навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Малена Филипова: Земеделският министър не е лекувал кучето ми, но сме добри познати

Източник: Mediapool.bg 29.03.2013 0 - A +

Малена Филипова: Земеделският министър не е лекувал кучето ми, но сме добри познати Снимка: Sofia Photo Agency

Добри познати сме със земеделския министър Мирослав Найденов, но той не е лекувал кучето ми, каза бившият шеф на прокурорския инспекторат Малена Филипова, която е сочена до момента за основния виновник за забавянето на разследването за корупция в ръководството на земеделското министерство. Тя напълно отхвърля тези обвинения. Въпреки това в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров внесе предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Филипова.

 

Мотивите са два, съобщава сайтът "Правен свят". Единият е, че Филипова е допуснала множество нарушение в качеството си на шеф на прокурорския инспекторат. Другата причина е свързана с подозренията, че висшата прокурорка е помогнала на Найденов да избяга от наказателна отговорност близо 3 години.

 

Във вторник заместник-главния прокурор Борислав Сарафов разказа пред бТВ, че Филипова е осуетявала разследването срещу Найденов, защото двамата се сближили докато той е лекувал нейния домашен любимец. Тя му се отблагодарила като изпълнила молбата му, отправена през 2010 г. – да възпрепятства разследването срещу него, като окаже натиск върху наблюдаващия прокурор.

 

Найденов е обвиняем от началото на тази седмица заради подозренията, че през 2010 г. е принудил бившия шеф на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов да подпише предварително изготвен сигнал до Малена Филипова за упражняван върху него систематичен натиск и заплахи от страна Калина Илиева и от прокурора от Софийската градска прокуратура Красимир Тренчев.

 

Другото обвинение е, че е обещал подкуп от 200 000 лв. на тогавашния шеф на ДФ "Земеделие" Светослав Симеонов, за да подпише платежни нареждания за неправомерно възстановяване на ДДС на дружествата "В.Д.В. 007" ЕООД и "Мелком" ООД по "Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 г.".

 

Малена Филипова признава, че е имала мъжки боксер на име "Чико", който е умрял преди година.

 

"Чувствам се като в роман на Хичкок. Умряло куче става герой на новините! Горкият Чико!
В здравната книжка може да се види, че за Чико се е грижил д-р Иванов, шефът на зоологическата градина. Неговият подпис е под ваксините. Посещавали сме и "Зооландия" - ветеринарната клиника в квартал "Редута"... Как ще му е личен доктор Найденов? Можете ли да си го помислите? При неговата натовареност като министър!", обяснява Филипова пред "Труд". Пред останалите медии тя обеща, че ще говори през следващата седмица, защото в момента е в болнични заради сърдечни проблеми.

 

Тя признава, че е добър познат с Мирослав Найденов.


"Запознахме се покрай "Екоравновесие", когато той му беше шеф. Аз съм активна природозащитничка, звъннах му за едно ранено куче на "Цариградско шосе". (Но) не, не е на ниво кучета познанството ни. Има и други обстоятелства. Но нищо лично, той се е обръщал към мен като към прокурор. Веднъж дойде, като искаше да съобщи за тежки престъпления. Водила съм го при Ваньо Танов, който сега е шеф на митниците, а по-рано беше на ГДБОП... Разговаряли сме и за текстовете в Наказателния кодекс, които касаят малтретирането на животните", каза Филипова.
 

Тя разказва още, че той лично й е занесъл сигнала срещу прокурора Тренчев и веднага го е предала, също.лично, на шефа на ДАНС Цветлин Йовчев. Филипова добавя, че не е знаела останалите обстоятелства около случая.

 

"А и аз не съм правила нищо, без да уведомя (бившия) главния прокурор Велчев", каза Филипова.

за 50%  против 50%  235 гласували


rss
Посети форума