навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Ралица Негенцова е избрана за председател на Висшия адвокатски съвет

Източник: lex.bg 24.02.2013 0 - A +

Ралица Негенцова е избрана за председател на Висшия адвокатски съвет Снимка: Sofia Photo Agency

Досегашният председател на Висшия дисциплинарен съд и говорител на Централната избирателната комисия адв. Ралица Негенцова бе избрана за председател на Висшия адвокатски съвет. За председател на Дисциплинарния съд бе избран адв. Емануил Георгиев от САК. На първи тур бяха избрани и адв. Ели Христова и адв. Юрий Бошнаков -  двама от общо 15-те члена на Висшия адвокатски съвет.

Негенцова получи повече от 2/3 от гласовете на делегатите на Общото събрание на адвокатите от цялата страна (183 от 275 делегати, имащи право на глас, при общ брой действителни гласове - 262). Другите кандидати - адв. Веска Волева и адв. Наталия Ценова - получиха съответно 42 и 37 гласа.

Съставите на Висшия адвокатски съвет, Висшия дисциплинарен съд и Висшия контролен съвет ще бъдат попълнени на предстоящия допълнителен избор на 3 март.

Днешният повторен избор за висши органи на адвокатурата, бе проведен след касиране резултатите от избора от февруари 2012 г. заради неучастие на делегатите на Софийската адвокатска колегия. С решение от юли 2012 г. ВКС указа провеждането на нов избор при условията на "спрял часовник" - от фаза избор на делегати на САК.

за 61%  против 39%  941 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума