навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Борисов подаде официално оставка

Източник: DarikNews.bg 20.02.2013 1 - A +

Борисов подаде официално оставка Снимка: Sofia Photo Agency

Премиерът Бойко Борисов подаде официално оставка. Това съобщи председателят на парламента Цецка Цачева в пленарната зала:

"Министър-председателят на Република България Бойко Борисов заявява следното:"Уважаема госпожо председател, уважаеми госпожи и господа народни представители. На основание член 111, ал. Първа, точка 2 от Конституцията на Република България подавам оставката на ръководения от мен Министерски съвет, избран с решение на 41-ото Народно събрание. От 27 юли 2009 година, в съответствие с член 111, алинея 3 от Конституцията ще изпълняваме функциите си до избирането на ново правителство и ще направим всичко необходимо за осигуряване на приемственост в управлението на страната. Уведомявам народните представители, че на основание член 43, алинея Пет утре, 21 февруари 2013 година, в началото на пленарното заседание ще включа и ще предложа да гласуваме като точка първа приемането на решение за прекратяване правителството на Бойко Борисов".

До избирането на ново правителство кабинетът ще изпълнява задълженията си.

Още в началото на пленарното заседание премиерът Бойко Борисов обяви, че след редовното заседание на кабинета ще бъде депозирана оставката на правителството. Той се отказа от предварително заложените структурни и персонални промени в кабинета, които трябваше да бъдат гласувани днес. Това бяха оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, като на негово място трябваше да встъпят Томислав Дончев като финансов министър и Лиляна Павлова като вицепремиер.

за 48%  против 52%  488 гласували


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума