навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Маргарита Попова отказала да помилва Йордан Опиц

Източник: DarikNews.bg 02.01.2013 1 - A +

Маргарита Попова отказала да помилва Йордан Опиц

Официален отказ да бъде помилван Йордан Опиц получи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, става ясно от интернет страницата на партията.

В писмо, подписано от председателя на Комисията по помилването при президента, се посочва, че „молбата за помилване на Йордан Опиц бе разгледана и не са намерени основания за помилване".

Решението на вицепрезидента Маргарита Попова е в следствие изпратен преди 3 месеца от Джамбазки призив от името на ВМРО до президента Росен Плевнелиев да се намеси по случая на Опиц.

В писмото той посочва, че от президентското решение зависи репутацията му на политик и държавник и че ще в негово лице справедливостта ще намери защитник.

БГНЕС припомня, че на 10 септември Върховният касационен съд присъди 5 години затвор за Йоан Опиц. Така върховните магистрати намалиха присъдата от 7 на 5 години. Опиц е осъден за това, че през февруари 2007 година е прострелял смъртоносно Мариан Янчев. Върховните магистрати преценяват, че той трябва да изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от открит тип при общ режим.

за 50%  против 50%  522 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума