навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

След като се разбра, че са си раздали бонуси, от КЗД обявиха, че ще ги върнат

Източник: Mediapool.bg 28.11.2012 1 - A +

След като се разбра, че са си раздали бонуси, от КЗД обявиха, че ще ги върнат Снимка: bgnes.com

Членовете на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) ще върнат бонусите, които са си раздали, за да се сложи край на негативното отношение на обществото към институцията, обяви в сряда  председателят на комисията Анна Страшимирова. "Ние се отказваме от нашите възнаграждения и ще ги върнем в бюджета”, обяви тя пред бТВ.

Преди ден стана ясно, че новосформираният състав на комисията си е раздал бонуси от хиляди левове. По думите на Страшимирова допълнителните възнаграждения са по 3000 лева, а не 7000 лева, както твърдяха източници от комисията.Самата Страшимирова е получила 3150 лева. Раздадените пари са спестени от фонд работна заплата от незаети шест бройки, както и от служители, които са напуснали администрацията поради пенсиониране или по взаимно съгласие.

Страшимирова съобщи, че във вторник в комисията е  имало събрание, на което е решено да не се провокира обществено напрежение в "този труден за страната момент”.

Страшимирова посочи обаче, че бонусите си ще върнат само членовете на комисията, но не и останалата част от администрацията, тъй като ги е заслужила. ”Служителите в администрацията имат правото и във всяка една администрация се правят подобни възнаграждения по законовия ред”, каза тя.

Според Страшимирова скандалът е провокиран от бивши членове на комисията и това се случва точно в момент, когато предстои да бъде гласуван бюджетът за следващата година.

Страшимирова припомни, че финансовият министър Симеон Дянков предлага бюджетът на комисията да бъде намален с 500 000 лева, с което ще падне на 1 380 000 лева.

При гласуването на бюджета на второ четене в парламентарната бюджетна комисия обаче депутатите от ГЕРБ бламираха финансовия министър и не подкрепиха орязването на бюджетите на държавните комиси, сред които КЗД, Комисията за защита на конкуренцията и др.

Дянков вече обяви, че комисиите имат ”добри приятели” в парламента.

за 50%  против 50%  664 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума