навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Общински съветник иска областният управител да спре Наредбата за паркиране във В. Търново

Източник: DarikNews.bg 18.04.2012 0 - A +

Областният управител да върне за ново разглеждане приетата Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране във Велико Търново, иска общинският съветник от "Нашият град" Румен Димитров. Вчера той е входирал официално сигнала си до доц. Пенчо Пенчев. Според заместник- председателя на Общинския съвет колегите му са приели Наредбата, въпреки че са изразили позиция, че е несъвършена.  На 10 април Местният парламент гласува документа на извънредна сесия, след двучасови разгорещени дебати, с 19 гласа „за", 8 „против" и 1 „въздържал се". Румен Димитров счита, че Наредбата е незаконосъобразна и нецелесъобразна.

Румен Димитров добави, че областният управител има седемдневен срок, в който да се произнесе относно законността на приетото от Общинския съвет решение. Ако той не го върне всеки данъкоплатец от В. Търново има право да го атакува в 14- дневен срок в Административен съд.

486 паркоместа в 13 зони за платено паркиране в града се обособяват съгласно приложението на Наредбата. В делничните дни те ще работят през зимния период от 9,00 до 17,00 ч., а през летния от 8,00 до 18,30 ч. Местата за престой и паркиране ще бъдат безплатни през почивните дни, на официални празници и на 22 март - празника на Велико Търново.

за 57%  против 43%  181 гласували


rss
Посети форума