навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

В съда в Пловдив обявиха личните данни на журналисти пред обвиняеми

Източник: DarikNews.bg 21.02.2012 0 - A +

Личните данни на журналисти - имена и ЕГН-та, бяха прочетени на всеослушание пред обвиняеми и техните близки. Това стана в Районен съд-Пловдив по време на заседанието за мярката на тримата задържани за кражба на коли - Пламен Леков, Димитър Костов и Димитър Господа. Наблюдаващият случая прокурор Николай Николов поиска от съда да бъдат снети данните на всички присъстващи в залата, тъй като делото е в самото начало и в по-нататъшния си етап би могло някой от присъстващите да бъде призован като свидетел.

Извън съдебна зала прокурор Николов заяви, че искането не е било насочено към съдебните репортери, в отговор на въпрос по кой правен казус се случи това. „Винаги има първи път”, каза съдията по делото Елена Георгиева, когато журналистите се възпротивиха да бъдат снети на глас данните им по лична карта.

От пресцентъра на Съдебната палата заявиха, че не помнят такава практика и ще проверят случая. В протоколите по делото са записани личните данни на всички присъстващи, с изключение  на служителите на съдебна охрана.

Говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Галина Андреева заяви, че принципно колегата й има право да изиска оповестяване на лични данни заради свидетелски показания по-късно в хода на делото. Тя обаче не се ангажира с коментар защо са обявени на глас ЕГН-та на журналистите.

за 47%  против 53%  540 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума