навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Велина Тодорова и Деница Петкова са новите зам.-министри на правосъдието

Източник: DarikNews.bg 22.12.2011 2 - A +

Велина Тодорова и Деница Вълкова-Петкова са новите заместник-министри на правосъдието. Те са назначени на постовете с указ на премиера Бойко Борисов.

По време на последното за годината заседание на Висшия съдебен съвет, членовете на ВСС възстановиха досегашните зам.-министри Даниела Машева и Жанета Петрова на предишните им позиции.

Машева и Петрова са поискали още преди няколко дни от новия правосъден министър Диана Ковачева да бъдат възстановени на предишните си постове в съдебната система.

Преди дни премиерът Бойко Борисов назначи прокурора Пламен Георгиев за първия нов зам.-министър на правосъдието.

Ковачева даде повече информация за новия си екип: "Велина Тодорова е директор на Института за правни науки към БАН. Вторият колега, който предлагаме, е Деница Петкова, съдия от Бургас, била е 16 г. съдия. Така запълвам екипа си с двама представители от съдебната система - прокурор, съдия и колега, който има научна кариера".

Преди началото на заседанието главният прокурор Борис Велчев коментира идеята на вътрешния министър Цветан Цветанов да бъде криминализирано пренасянето на бензин с цел по лесно залавяне на евентуалните подпалвачи на коли: "Действащият Наказателен кодекс и методиките за разследване на палежи дават достатъчно възможности да се мине и без това предложение".

Велина Тодорова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски", доцент е по гражданско и семейно право и доктор по социология. Специализирала е права на детето и семейно право в университета на Западен Лондон и в Оксфордския университет, Великобритания. Била е директор на дирекция „Международни програми и сътрудничество" в Държавната агенция за закрила на детето. От 2000 г. досега преподава в Пловдивския университет „П. Хилендарски". В момента е директор на Института по правни науки на БАН.

Деница Петкова има магистратура по право от Бургаския свободен университет. През 16-годишния си юридически стаж 15 години е била съдия в районните съдилища в Карлово и Поморие и в Окръжния съд в Бургас. От 2009 г. е с ранг „съдия във ВКС и ВАС". В последните шест години е била и преподавател по наказателен процес в Правната клиника към Юридическия факултет на БСУ.

за 50%  против 50%  703 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума