навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Уволниха скандалната директорка на дом „Таньо войвода” в Асеновград

Източник: DarikNews.bg 12.12.2011 0 - A +

Директорът на дом „Таньо войвода" в Асеновград Весела Симеонова ще бъде дисциплинарно уволнена. Заповедта е на кмета на общината д-р Емил Караиванов, съобщи за Дарик самият той. Причината са редица нарушения в дома, установени от Държавна агенция „Закрила на детето”, полицията, прокуратурата и представители на общината. По думите на Караиванов, най-тежкото наказание е заради случая с трите момичета, които през лятото обвиниха възпитателите си в тормоз.

Весела Симеонова заяви за Дарик, че новината за уволнението си научила от медиите и няма да коментира, докато не се запознае със заповедта. Тя обаче ще обжалва уволнението си.

Преди четири месеца три момичета от дома подадоха жалба в прокуратурата, че са били изключвани в изолатора в продължение на седем дни. Те обвиниха възпитателите си и директора в системен тормоз и срещу весела Симеонова бе повдигнато обвинение. Тогава Районен съд-Асеновград отстрани Весела Симеонова с мотива, че ще повлияе със служебното си положение върху показанията на децата и на служителите в дома. Окръжните магистрати обаче върнаха Симеонова на работа. От Държавната агенция за закрила на детето поискаха Симеонова да бъде дисциплинарно уволнена, но бившият кмет на Асеновград Христо Грудев отказа да я освободи. След случая трите момичета не живеят в дома.

В края на миналия месец Районна прокуратура-Асеновград и комисия от общината започнаха проверка в дома заради заключено в едно от спалните помещения 16-годишно дете. Момчето е с психически проблеми и по думите на Весела Симеонова е заключено от дежурните възпитатели. Тогава тя подаде сигнала до полицията. Според запознати Симеонова умишлено е „натопила” тези възпитатели, тъй като те свидетелстваха срещу нея в съда.

за 48%  против 52%  801 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума