навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Конфискуваха 350 килограма марихуана край Петрич

Източник: DarikNews.bg,снимка: МВР, архив 24.08.2011 0 - A +

Полицаи от Петрич конфискуваха общо 350 килограма канабис, при поредна операция по противодействие на производството и разпространението на наркотичното растение в региона.

Вчера на територията на Районно полицейско управление - Петрич са извършени проверки в земеделски земи, горски фонд и дворни места.

В хода на операцията в землището на село Дреново, в нива стопанисвана от 71-годишен мъж с инициали С.Т., между овощни дървета са открити 58 зелени растения канабис, като обема на общата зелена маса канабис иззета от имота е 208 килограма.

При проверка в Държавния горски фонд, в землището на село Яково проверяващите полицаи са открили 72 корена от наркотичното растение засадени в обезлесен участък. Конфискуваното количество канабис е с тегло 135 кг., като са предприети мерки по установяване лицето, засадило наркотичното растение.

В дере в землището на село Дреново проверяващите полицаи са открили още 25 корена канабис, засадени сред дървета. Иззетото количество от наркотичното растение възлиза на 5,3 кг.

Конфискуваните от нивите наркотични растения са унищожени в присъствието на комисия. По всички случаи са образувани полицейски дознания и е сезирана прокуратурата.

за 54%  против 46%  443 гласували


rss
Посети форума