навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Владимира Янева не е декларирала ипотека на жилище за 50 000 евро

Източник: DarikNews.bg 20.06.2011 1 - A +

Подкомисията за конфликт на интереси във Висшия съдебен съвет образува проверка за конфликт на интереси при председателя на Софийския градски съд Владимира Янева. Това съобщи за Дарик председателят на подкомисията Стефан Петров.

Междувременно Сметната палата приключи проверката на имотните декларации на Янева и установи едно несъответствие, че тя не е декларирала ипотека на апартамент през 2008 г.

На заседанието си подкомисията за конфликт на интереси във Висшия съдебен съвет взе три решения, съобщи председателят й Стефан Петров: "Прие писмото на г-жа Янева като сигнал по чл. 19, ал. 2 от закона, покани я за изслушване на следващо заседание на комисията и й указва да предостави всички необходими документи във връзка с наказателното дело и с нотариалния акт, по който е била пълномощник на баща си. Искаме обвинителния акт, за да видим дали се съдържа сделката, по която е била пълномощник. Ако се съдържа тази сделка, на първо време преценяваме, че евентуално има конфликт на интереси, ако не фигурира, засега становището ни е, че няма конфликт на интереси".

 

От Висшия съдебен съвет съобщиха, че е приключила проверката на Сметната палата на имотните декларации на съдия Владимира Янева. Тя бе поискана от комисията по професионална етика и превенция на корупцията към Висшия съдебен съвет с цел да се изясни дали при подаването на имотните декларации от Янева е налице несъответствие между придобито и декларирано имущество.

Сметната палата е установила, че през 2007 г., 2009 г. и 2010 г. няма несъответствия между декларираните и действително придобитите имущества. Проверката за 2008 г. е приключила със следното заключение за несъответствие: "Подала уведомление. Не е декларирала ипотека на апартамент с площ 107, 25 кв.м. в гр. София за обезпечаване на банков кредит в размер на 50 000 евро".

Проверката на декларациите, подадени през 2011 г., ще бъде готова в края на годината.

за 52%  против 48%  790 гласували
no coment 22.06.2011
? ???? ?? ??????? ??????????,????? ? ??????? ???? ?????? ?? ???? ???? ?? ???? ???????? ??????????????,???? ????? ??? ??????? ?????? ?? ??????? ?????,??????????,????? ????? ??????????? ?? ????? ?? ?????? ??????? ???????? ? ???? ?????????


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума