навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

В МВР са предприети действия по отправените от националния омбудсман препоръки

Източник: Омбудсман на РБ 10.03.2011 0 - A +

Константин Пенчев получи информация от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за предприетите действия по дадените препоръки в Становището на националния омбудсман относно социалните права на държавните служители от Министерството на вътрешните работи.
 
Според получения отговор, на 18.02.2011 г. е проведено заседание на Съвета за социално партньорство в МВР по поставени от синдикалните организации въпроси, свързани с разпределението и отчитането на работното време при изпълнение на патрулно-постовата дейност. Във връзка с взетите на това заседание решения, в началото на м. март 2011 г. е подготвен проект на писмо до директорите на основните структури на МВР относно прилагането на Инструкцията за реда за разпределяне на работното време, неговото отчитане и за компенсиране работата на държавните служители извън редовното работно време и на Инструкцията за патрулно-постовата дейност в МВР.
 
Министърът информира омбудсмана, че през м. февруари 2011 г. е сформирана работна група, която има за задача да изработи нов проект на Инструкция за реда за разпределяне на работното време, неговото отчитане и за компенсиране работата на държавните служители извън редовното работно време. Предвижда се този проект да бъде съобразен и с даденото от омбудсмана становище.
 
Във връзка с препоръката за предвиждане на механизми за осъществяване на по-активен социален диалог в структурите на МВР, министърът на вътрешните работи уведомява омбудсмана, че са създадени комисии за социален диалог в отделните звена на министерството, в които има учредени местни структури на синдикалните организации. „Посочените комисии обсъждат по места проблеми, свързани с гарантиране на трудовите и осигурителни права на служителите, както и такива, свързани с прилагането на нормативните и вътрешноведомствените актове, регламентиращи трудовите или социалните права и социално-битовото осигуряване и подпомагане на местно ниво” – пише в писмото. В Съвета за социално партньорство се представя информация за обсъжданите от комисиите въпроси и за предприетите мерки за решаването им. Министър Цветанов констатира, че по този начин се осъществява по-активен и ефективен социален диалог в отделните структури на министерството.

за 57%  против 43%  2252 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума