навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Отново балотаж за шеф на САК

Източник: сп. Правен свят 28.06.2010 0 - A +

За пореден път не бе излъчен на първи тур новия председател на Софийската адвокатска колегия (САК) на изборите на 26 юни 2010 г. Сбъднаха се предвижданията, че никой от кандидатите няма да спечели повече от 50% от подадените гласове. Преброяването продължи до полунощ на 26-ти срещу 27-ми юни, а в понеделник, 28-ми избирателната комисия изнесе резултатите. Забеляза се лек прираст на гласоподавателите - 1168 срещу 1082 на провалените скандални избори на 31 януари т. г.  Действителните бюлетини са 1154 и гласовете са разпределени по следния начин между четиримата претенденти: за досегашния председател на дисциплинарния съд на САК Петър Китанов  – 482 гласа, за  Владимир Дончев – 504, за Веска Волева – 89 и за Албена Пенова  – 79. Така битката ще продължат Владимир Дончев и Петър Китанов. Никой не събра нужните поне 578 гласа (50 % от гласувалите) и по закон балотажът трябва да бъде проведен в 7-дневен срок.
На балотаж ще се изправят и кандидатите за председател на дисциплинарния съд Людмил Ангелов и Стефан Първанов, спечелили съответно 496 и 505 гласа от 1077 редовни бюлетини. Същите двама бяха противници и на предишните избори. Но тогава победител нямаше и след балотажа, тъй като 200 гласа изчезнаха в небитието по необяснени и до днес причини.
Сега от първия тур успяха да се класират едва 7 от членовете на Дисциплинарния съд, чийто общ състав е от 20 души. Нито един от 47-те кандидати за членове на Софийския адвокатски съвет не достигна нужното одобрение от 572 гласа от 1142 редовни бюлетини. Същата е ситуацията и при резултатите за 14-те кандидати за Контролния съвет. Така, че битката за САК продължава с пълна пара.
 

за 54%  против 46%  1326 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума