навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Новата Наредба за атестиране на магистратите ограничи броя на отличните оценки

Източник: сп. Правен свят 26.05.2010 0 - A +

Новата Наредба за атестиране на магистратите ограничи броя на отличните оценки. След влизането в сила на акта преобладават добрите оценки, каза председателят на Комисията по предложения и атестиране към Висшия съдебен съвет (ВСС) Георги Шопов на пресконференция за представянето на доклада за дейността на съвета.
Откакто наредбата е в сила имало 47 "много добри" оценки (това е най-високата – бел.ред.) и 64 "добри". Шопов уточни, че целта на приемането на наредбата не е била да се ограничат много добрите оценки, а комисията да бъде по-обективна при атестирането.
Според него първоначално е имало проблеми при попълването на атестационните материали. През март комисията е върнала 146 атестации на административните ръководители, защото не били изготвени както трябва. През април тази бройка е значително по-малка – върнатите са едва 27.
Шопов допълни, че през 2009 г. са назначени 273 административни ръководители като за много малка част от тях са постъпвали сигнали във ВСС, някои от които анонимни. Имало е 12 жалби във Върховния административен съд и нито една не е уважена.
Шефът на дисциплинарната комисия на ВСС Петър Стоянов пък с цифри обясни колко работа е свършил този съвет.
По време на предишния състав на ВСС в периода 2004 – октомври 2007 г. са били образувани 70 дисциплинарни производства. А само за 2009 г. сегадействащият ВСС е образувал 83 производства. Преобладаващите нарушения са за неизпълнение на служебните задължения, забавяне, уронване престижа на съдебната власт и неспазване на етичните правила. От октомври 2007 г. до момента са уволнени 17 магистрати.

за 48%  против 52%  1153 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума