навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

ЮБИЛЕЕН АЛМАНАХ (1879–2004) "125 години Министерство на правосъдието"

Източник: 02.07.2004 0 - A +

Издателство Сиби представя ЮБИЛЕЕН АЛМАНАХ (1879–2004) "125 години Министерство на правосъдието". Една от основните институции на българската държавност - Министерството на правосъдието, навършва своя 125-годишен юбилей. Създадено по силата на Търновската конституция като едно от шестте министерства на първото българско правителство, Министерството на правосъдието е било призвано да утвъди централното място и първостепенната роля на съдебната власт в Третата българска държава. Задачите, които стоят днес пред него, са сходни с тези от времето на неговото създаване.
Алманахът трябва да отговори на обществения интерес към миналото на една достойна институция с централна роля в българския обществен и държавен живот, казва в своето встъпително обръщение, поместено в книгата, министър Антон Станков.
Луксозното издание, посветено на историята на институцията, е с обем 240 страници, на български и английски език. Съставител и автор е Петко Добчев, а архивните илюстрации са предоставени от Централния държавен архив, народната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий, библиотеката на Народното събрание, г-н Александър Караминков и г-н Будимир Петков.
Богатият илюстративен материал, съвременният дизайн и перфектното изпълнение на книгата ще внесат допълнителна тържественост в празника на министерството на пети юли.
за 43%  против 57%  376 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума