навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Румяна Желева не е нарушила законите според становище на МП до европейската народна партия

Източник: сп. Правен свят 15.01.2010 3 - A +

Заместник-министърът на правосъдието Жанета Петрова е пратила становище от името на ведомството до Европейската народна партия, в което твърди, че Румяна Желева не е извършила нарушение на законодателството.
Проблемът е, в министерството не знаят какво е направила Жанета Петрова. Наши източници твърдят, че тя е пратила мнението си до ЕНП без санкцията на министър Маргарита Попова. Още повече, че ако беше със знанието на министъркатаа, то тя сама щеше да подпише докуменат, твърдят нашите източници. "Официална позиция на министерството не е огласявана. Никой не ни е възлагал да изготвяме становище", казаха за "Правен свят" от ведомството.
А в становището Жанета Петрова развива тезата защо външният ни министър не е нарушил закона.
Документът потвърждава, че по време на мандата си от май 2007 г. до април 2009 г. Желева е била собственик и управител на "Глобал консулт", както и че не е записала това в декларацията си за 2008 година. Обяснението е, че според Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, не се подава декларация, когато няма промяна на обстоятелствата.
Според становището на правосъдното министерство не може да се говори, че Желева е в нарушение, тъй като правилникът на парламента не е закон. Аргументът им е, че по Конституция Народното събрание приема закони, решения, декларации и обръщения, затова не може да се приравняват законът и правилникът.

за 49%  против 51%  703 гласували
! 15.01.2010
??? ?? ??????? ????????????
?? 18.01.2010
???? ???Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума