навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Приключи разследването срещу обезобразилите Христина Колджиева

Източник: DarikNews.bg 23.12.2009 0 - A +

Районната прокуратура в Благоевград приключва до дни наказателното производство срещу дупничаните Калоян Гущеров и Венцислав Добрев, които обезобразиха бъдещата юристка Христина Колджиева от Гоце Делчев и нейната приятелка, студентка в ЮЗУ "Неофит Рилски", Мария Коемджиева. На 23 ноември Гущеров заля със сода каустик двете момичета пред квартирата им на улица "Николай Петрини" в Благоевград.

Наблюдаващият разследването благоевградски прокурор Ивайло Филипов коментира пред Дарик, че вече са готови почти всички разпоредени в хода на досъдебното производство специализирани експертизи. С категоричност е ясно, че течността, с която са плиснати по лицата Христина и Мария, е сода каустик.

Дясното око на пострадалата Христина Колджиева, може да остане с нарушено зрение за много дълъг период, посочват в заключение експертите от столична клиника. Лявото око на момичето има зрителна способност, макар и намалена. Белезите по лицето й ще останат за цял живот, ако не се приложат серия пластични операции, казват специалистите.

Поръчителят на тежкото престъпление - Венцислав Добрев, който е бивш приятел на Христина, щял да заплати 10 000 лева на изпълнителя Калоян Гущеров. Самият Калоян призна това още във фазата на предварителното производство и показанията му ще бъдат кредитирани в наказателния процес, заяви прокурор Ивайло Филипов.

Венцислав Добрев и Калоян Гущеров в момента са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", постановена от благоевградските магистрати. Съдебният процес срещу двамата се очаква за стартира в началото на следващата година.

за 74%  против 26%  4845 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума