навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Цецка Цачева - първата жена председател на НС

Източник: Insurance.bg 14.07.2009 0 - A +

Има политическа воля за справяне с практиката за гласуване с чужди карти, заяви след избирането си юристката

С 227 гласа "за", нито един против и трима въздържали се Цецка Цачева беше избрана за председател на 41-вото Народно събрание. Цачева е първата жена председател на българския парламент. Нейната кандидатура беше предложена от Парламентарната група на ГЕРБ.
Цецка Цачева е юрист и общински съветник в Плевен до избирането й за народен представител като мажоритарен кандидат на ГЕРБ. На 51 години, омъжена с един син.
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че Цачева е изявен професионалист, който ще работи за интересите на страната.
Най-възрастният депутат Андрей Пантев отстъпи председателското място на новоизбрания председател на Народното събрание. От парламентарната трибуна тя заяви, че ще работи за утвърждаване авторитета на НС, предаде bТВ.
Цачева поздрави депутатите с избора им и отбеляза, че те са в тази зала на основание волята на повече от четири милиона български граждани.
"Днес отваряме нова страница в българския парламентаризъм, защото това е първото Народно събрание, което се конституира в условията на членство в ЕС, и избирателите очакват по-добър живот, сигурност, работа, по-високи доходи и работещи и некорумпирани институции", заяви Цачева.
Българските избиратели не приемат полупразната пленарна зала и гласуването с чужди карти и очакват работата да бъде изпълнена с повече съдържание и по-малко процедури, отбеляза тя. Според Цачева е необходима много работа и дисциплина, широко представителство на гражданското общество в парламентарните комисии.
Новоизбраният председател на парламента смята, че е необходимо да се намери баланс между опита и рутината на досегашните депутати и енергията и новаторския дух на онези, които за първи път пристъпват в тази зала. По думите й в дух на коректност и компромиси депутатите от 41-вото Народно събрание ще съумеят да защитят доверието на избирателите.
Има политическа воля за справяне с практиката за гласуване с чужди карти. Това каза по-късно пред журналисти Цецка Цачева. По думите й основен приоритет е приемането на правилника за организацията и дейността на НС, изборът на правителство и от това как ще се случат тези неща във времето ще стане ясно дали ще има лятна ваканция.
Утре от 10 ч. ще има председателски съвет на НС, а от 11 ч. ще заседава временната комисия за изработване правилника за работата на парламента.

за 55%  против 45%  800 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума