навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Главният прокурор: Срещата в ЦУМ не беше тайна и не виждам нищо нередно

Източник: mediapool.bg 19.05.2017 0 - A +

Главният прокурор: Срещата в ЦУМ не беше тайна и не виждам нищо нередно Снимка: mediapool.bg

 Главният прокурор Сотир Цацаров, коментира, че срещата причинила скандала ЦУМ-гейт не е била тайна и той не вижда нищо нередно. Той отишъл на нея с "изначалното съзнание, че няма да дискутира проблеми, свързани с длъжността му, и ще си тръгне, без да се ангажира и злоупотребява с поста си". Това заяви Цацаров пред БНТ в Брюксел в четвъртък, където беше по покана на федералния прокурор на Белгия.

Интервюто с него беше излъчено в петък, малко преди началото на срещата между премиера Бойко Борисов и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов за проблемите в съдебната система. Срещата е по инициатива на Панов, който поиска ВСС да се занимае със срещата между Цацаров и бизнесмена и издател на в."Сега" Сашо Дончев в офиса на бизнесемена и лидер на БСП Георги Гергов в ЦУМ, но получи отказ.

"Какво е самочувствието на тези хора да съдят мен? Не могат хора, които не могат да скрият собствените си грехове, да съдят другите", каза Цацаров в първата си телевизионна поява след скандала ЦУМ-гейт.

Той повтори известните си тези, които вече е развивал на заседание на ВСС и контраатакува Лозан Панов и члена на ВСС Калин Калпакчиев.

"Грешно е да се срещнеш в ЦУМ, но да посетиш една от най-известните адвокатски кантори не е грешно. Или един член на Висшия съдебен съвет, който пише писма, да се среща с лидер на политическа партия", каза Цацаров. Той не посочи поименно кого визира, за да не слиза до нивото на "тези хора".

За срещата в ЦУМ Цацаров обясни, че тя не е била тайна и не вижда нищо нередно. "Не виждам нищо нередно да се видя с хора, при които отивам с ясното съзнание, че няма да дискутирам нещо нередно. Както и направих. Не съм отишъл на тайно място, не съм отишъл да се крия, не съм отишъл по нощите. Някой ще ми каже, че нямам право на лични срещи? Не. Ще се откажа от лични срещи? Не. Бях с охрана от НСО, както съм денонощно с охрана от НСО“, заяви главният прокурор.

Той допълни, че може би и той е трябвало да пусне "един клип в Youtube", очевидно визирайки разпространения запис, на който Сашо Дончев съобщава за срещата. . 

"Срещата не е с обвиняеми лица, каквото и да е отношението ми към Сашо Дончев, той не е обвиняем, както и Георги Гергов", каза Сотир Цацаров. Според него се е стигнало "до едно положение, в което нещата се преекспонираха".

Той отказа детайли какво са си говорили с Дончев и Гергов в ЦУМ, защото не трябвало да очакваме да разкрие "битовите подробности".  Заклейми обаче поведението на критиците си.

"Какво е самочувствието на тези хора да съдят мен? Не могат хора, които не могат да скрият собствените си грехове, да съдят другите", каза Цацаров.

Накрая направи заключението, че "Върховен съд и съдии ще има и след Лозан Панов. Прокуратура ще има и след Сотир Цацаров."

за 45%  против 55%  1000 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума