навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Нови издания от издателство "Сиби"

Изд. "Сиби" 25.10.2016 0 - A +

Нови издания от издателство Снимка: Изд. "Сиби"

Издателството пусна от печат нови издания на сборниците "Закон за Министерството на вътрешните работи" и "Защита на класифицираната информация".

Публикувани са Законът за Министерството на вътрешните работи и Правилникът за устройството и дейността на Министерството на вътрешните работи, с които се уреждат принципите, функциите и основните дейности на МВР за осъществяване на политиките по защита на правата и свободите на гражданите, противодействие на престъпността, защита на националната сигурност, опазване на обществения ред и пожарна безопасност и защита на населението.

Представена е уредбата на управлението и устройството на МВР и на статуса на неговите служители.

Текстовете са анотирани с предишни редакции на разпоредби, които влизат в сила от 1 януари 2017 г. и 1 февруари 2017 г., с препращания към актове по прилагането на ЗМВР и към други нормативни актове.

В сборника "Защита на класифицираната информация" е представена нормативната уредба на обществените отношения, свързани със създаването, обработването и съхраняването на класифицирана информация, както и условията и реда за предоставяне на достъп до нея.
Поместени са и нормативните актове, уреждащи правото на достъп до обществена информация и защитата на физическите лица при обработването на лични данни и достъпа до тях.

 

за 48%  против 52%  764 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума