навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

НАП напомня по телефона за неплатени актове от КАТ

Източник: Vesti.bg 19.08.2015 0 - A +

НАП напомня по телефона за неплатени актове от КАТ Снимка: bgnes.com

В предстоящите 30 дни 3600 физически лица, които не са платили своите актове към КАТ и другите органи на МВР, ще получат телефонно обаждане от Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от ведомството.

Задълженията им към бюджета са общо 3,3 млн.лв.

Предишни информационни кампании на НАП са доказали, че телефонният контакт е ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите доброволно да покрият дълговете си към бюджета.

Данните сочат, че след телефонен разговор над 70% от длъжниците внасят задълженията си в уговорения срок.

Невнасянето на публичните задължения в 14-дневен срок след позвъняването може да доведе до налагането на обезпечителни мерки и започване на процедура за принудително събиране на дълговете.

Един от най-често използваните способи за събиране на дългове е налагането на запор върху заплатата на длъжника или на притежаваните от него моторни превозни средства и продаването им на търг.

От НАП уверяват, че ако в двуседмичния срок след позвъняването постъпи плащане, няма да се пристъпва към продажба на имуществото на длъжника.

За длъжниците с актове към МВР в размер над 5000 лв., публичните изпълнители на НАП директно ще пристъпват към налагането на запори, изземване на моторни превозни средства и публична продажба.

за 51%  против 49%  889 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума