навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Стрелецът от Лясковец не е луд, ще бъде съден

Източник: Dariknews.bg 19.08.2014 0 - A +

Стрелецът от Лясковец не е луд, ще бъде съден Снимка: bgnes.com

Стрелецът от Лясковец Петко Петков, който се барикадира в дома си и уби полицай, е вменяем и носи отговорност за постъпката си.

Това каза зам. главният прокурор Борислав Сарафов след като взе участие в националното съвещание на МВР днес.

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на 53-годишния Петко Савов Петков се проведе рано сутринта на 14 март 2014 година. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите. В акцията бе прострелян смъртоносно Емил Шарков, а други трима негови колеги бяха ранени.

Резултатите на психиатричната експертиза на стрелеца от Лясковец показали, че той е вменяем, което означава, че Петков носи пряка отговорност за постъпката си, заради което ще му бъде повдигнато обвинение, стана ясно още от думите на Сарафов.

По време на националното съвещание на МВР са обсадени три основни теми: сигурността по време на предстоящите парламентарни избори, реакциите при наводненията, както и справянето с бежанците, които идват в страната ни от съседна Турция.

От думите на служебния ресорен министър Йордан Бакалов стана ясно, че вече се разработва проект за изграждане на цялостно съоръжение по границата ни с Турция, което дори ще бъде снабдено с видео наблюдение. Не е ясно дали и кога то ще бъде факт. Системата дава по 2 милиона лева на месец, за да командирова служители на МВР по южната ни граница, и изграждането на подобно съоръжение би могло да спести този ресурс от 24 милиона лева годишно. Министърът добави още, че вече са задържани четирима българи, спомагали за нелегалното преминаване на бежанци от южната ни съседка.

По темата за предстоящите избори едно от предложенията на министъра е да се сформира обществен съвет и в него да се включат експерти, които имат опит със схемите за купуване и продаване на гласове.

за 37%  против 63%  591 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума