навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Бареков заговори за оттегляне от политиката

Източник: Полина Паунова, Mediapool.bg 24.07.2014 0 - A +

Бареков заговори за оттегляне от политиката Снимка: bgnes.com

Лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков обяви, че обмисля да се оттегли от политиката. В драматично съобщение, направено в сряда, когато ВМРО официално потвърди, че излиза от коалицията ББЦ, а преди това заместник-председателят на ББЦ Ангел Славчев напусна с шумен скандал и обвинения към лидера, че е марионетка на Делян Пеевски, Бареков заяви: "Поставен съм на ръба на предела на изпитанието на човешката, психическа и физическа издръжливост. Бруталната атака пред очите на българския народ се провежда срещу мен от ГЕРБ, ДПС, много от действащите и незаспали структури на бившите и настоящи служби, хора като Цветан Василев и глутница кучета с маргинална същност“.

"Стана абсолютно видно за всички, че след влизането ми в политиката, заемането на високи постове в Европейския парламент и номинацията ми за министър-председател съм застрашил брутално политическата и икономическа олигархия в България", заявява Бареков.

Той обеща на пресконференция другата седмица да изнесе "всички документи от архива на МВР за престъпните връзки на Бойко Борисов с ключови дейци на прехода, Държавна сигурност и ДПС. В тях се съдържат данни и факти за десетки извършени убийства от 1986 г. и по време на целия злополучен преход".

"Държа да кажа, че съм единственият политик, който се изправя срещу машината на ДПС и ГЕРБ", уверява Бареков и допълва, че в държавата няма да има пари за нищо, ако "техните фирми не бъдат свалени от кръвоносната система на България".

"Ако не получа подкрепа от българските медии доброволно ще се оттегля от политиката, за да се успокоят духовете на всички крадливи обществени прослойки", завършва Бареков.

По-рано същия ден партията на Красимир Каракачанов ВМРО съобщи, че напуска коалиция ББЦ, с която участва на евроизборите през май и успя да вкара един евродепутат (Ангел Джамбазки). На предсрочните парламентарни избори през октомври ВМРО ще се яви в коалиция с партията на собственика на бургаската кабелна телевизия СКАТ Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Официалното решение за поредното коалиционно прегрупиране на ВМРО ще бъде взето в четвъртък.

ББЦ определи новия съюз като "коалицията на смъртта“ между ВМРО и НФСБ, чиято цел е "да действа като патерица на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент".

НФСБ бе създаден след като Валери Симеонов се отцепи от бившия си партньор Волен Сидеров. Формацията за малко не успя да влезе в Народното събрание на изборите през 2013, не прескочи и бариерата на евровота през май тази година.

Mediapool съобщи за предстоящия разпад на коалицията около ББЦ още миналия петък, когато НФСБ отправи официална покана към ВМРО да се присъдени към Патриотичния фронт (съставен от партии около НФСБ). Тогава от ББЦ опровергаха такъв развой на събитията.

Сега обаче избраха нова тактика. От пресцентъра на партията съобщиха, че "към 14.00 часа на 23 юли 2014 г. всички 31 областни ръководства на ПП "България без цензура“ изпратиха своите становища, в които ясно и категорично изразяват желанието си ББЦ да се яви на предсрочните парламентарни избори със самостоятелна регистрация".

за 50%  против 50%  419 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума