навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

146 укрили данъци за 3 млн. лв., разкриха хасковски ревизори

Източник: DarikNews.bg 30.07.2012 0 - A +

146 физически лица от Южна България са "пропуснали" да внесат в бюджета над 3 милиона лева, разкриха хасковските ревизори. Точната сума е 3 084 660 лева и е от недеклариран и невнесен данък общ доход. Тя е установена след приключили ревизии на нарушителите, уточняват от НАП. В хода на ревизионното производство инспекторите по приходите от Хасково са констатирали несъответствие между притежаваното имущество и декларираните доходи. В други случаи лицата са били посочили в данъчните си декларации големи по размер отпуснати заеми, но не са могли да докажат произхода на средствата за тях.

При ревизия на физическо лице, инспекторите по приходите извършват пълна проверка и съпоставка на притежаваното имущество, банковите сметки, получените и обявените доходи. Проверяват се също декларираните взети и предоставени заеми.

При 10 от ревизираните лица са установени допълнителни данъчни задължения в размер по-голям от 100 000 лева. При други 51 души „спестените" данъци са по над 10 000 лева.

Данните са от ревизии, извършени от хасковските инспектори на НАП в областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Кърджали, Хасково и Смолян. С действията си и предприетите мерки, органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчно-осигурителни измами, напомнят от приходната агенция.

за 51%  против 49%  474 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума