навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

ОИК санкционира секретар и председател на избирателни комисии, не пуснали застъпници

Източник: DarikNews.bg 31.10.2011 0 - A +

Актове за административно нарушение съставиха от Общинската избирателна комисия в Хасково на секретаря на секционна избирателна комисия 1 и председателя на секционна избирателна комисия 2. И двете секции се намират в сградата на Финансово-стопанската гимназия. Двамата са санкционирани, тъй като по време на първия тур на изборите са отказаби достъп до помещенията с изборните урни на двама застъпници на политическа партия, слeд официалното приключване на изборния ден.

 В 14 дневен срок областният управител трлябва да издаде наказателни постановления с финансовите санкции на двете длъжностни лица, които по закон могат да са между 200 и 2000 лева. Така постановените глоби могат да се обжалват пред Административен съд. Двамата санкционирани оправдаха действията си с мотива, че двамата застъпници са поискали да влязат в СИК-овете чак в 21,20 - т.е час и двайсет минути след края на изборния ден, когато броенето вече е било в ход.

за 56%  против 44%  267 гласували


rss
Посети форумаrss

Адвокат решил за първи път в живота си да отиде в данъчното и да декларира доходите си. Започнал да разпитва приятелите си, как да се облече.
Един му казал:
- Облечи се като скитник, може да мине номерът и да платиш по-малко данъци!
Друг пък го съветва:
- Защо като скитник? По-добре се облечи изискано. Нека мислят, че си авторитетен човек. Може да се уплашат и да ти вземат по-малко...
Накрая адвокатът пита жена си.
Жената:
- Слушай сега, какво ще ти кажа. Когато щяхме да се женим, майка ми ме съветваше да се облека с дълга рокля. Ти пък искаше да съм с къса рокля с цепка...
- Не мога да разбера, защо ми разказваш всичко това!?
- Затова защото, с каквото и да си облечен - все едно накрая ще те прекарат...

Виж всички