Център за европейски инициативи
Организация, работеща в обществена полза

Стара Загора, ул. Цар Калоян , 29А, етаж 3, eurocentresz@gmail.com
Начало
Мисия на ЦЕИ
Първите 5 години
Форум театър - нашата методология
Пролетен Ученически Лагер
Младежко доброволчество в чужбина
За контакти
Линкове
 
Друг сайт
English

Пролетен Ученически Лагер

С началото на 2011 година стартираме кампания за разумното използване на интернет и информационните технологии.Поредната инициатива от кампанията:

ДЕТСКИ ПРИКЛЮЧЕНСКИ ЛАГЕР БЕЗ КОМПЮТРИ

„НЕЗАБРАВКИ"Дати на провеждане: 1-5 АПРИЛ 2011 г.

Място: Спа хотел "Борика", ЧепелареУсловия за участие:
-Възраст 10-14 години

-Удостоверение от личния лекар, че детето е здраво и може да участва в приключенията

-Максимален брой деца в група – 20ЕЛАТЕ И ПРЕЖИВЕЙТЕ С НАС 9 НЕЗАБРАВИМИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ:

1.МРЕЖАТА: Състезание, в което ще става дума за компютри, но ще играем само със знанията и въображението си. Ще спечелят най-бързите, най-съобразителните и най-честните.
2.ГЕЙМЪРСКА БИТКА: Как говорят геймърите? Ще чуем, видим, изиграем и ще поговорим за това как компютърният език влияе върху начина, по който общуваме в ежедневието си.
3.ЛАКОМНИЦИ: Ще направим сами домашна баница. После ще я изядем!
4.БИЛКАРИ: Състезание по събиране на лечебни растения и подправки.
5.Farm-villeна живо: Ще посетим селска къща и ще нахраним агънца, козленца, теленца, прасенца, пиленца... За най-смелите има бонус - ще доим крава!!
6.Пътешественици – пешеходен преход до близка местност. Ще се научим да се ориентираме в гората и да пазим защитените растителни видове.
7.Астронавти на Луната: ролева игра за работа в екип, при която отборите сами ще разпределят задълженията и отговорностите си.
8.Амазонки и индианци: ролева игра за първите харесвания между момчета и момичета. Децата ще дискутират върху ситуации от ежедневието и ще развият умения за търпимост и толерантност към другия пол.
9.Кой е по-силен?: ролева игра за агресията в различните й разновидности. Децата ще приложат методи за разпознаване на агресията и ще повишат уменията си да реагират адекватно при подобни ситуации в училище и на улицата.


ИНСТРУКТОРИТЕ:Краси – главен приключенец и отговорник за цялата организация на лагер „Незабравки". Тя е магьосник в дискусиите и затова подготвя приключения 1, 2, 8 и 9.Минчо – спортистът пътешественик. Ако реши, може да ни заведе дори на Луната. Той организира сутрешната гимнастика и пътешествията в приключения 6 и 7.Ваня – главен кулинар на лагер „Незабравки". Нейните баници, палачинки, мекици и торти са наистина незабравими. Отговаря за приключения 3 и 4.Бетина – лекарят на „Незабравки". Тя също е и горещ почитател на Farm-ville, знае как се дои крава и отговаря за приключение 5.ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНИЯ в срок до 15 МАРТ:

042 97 92 78

0887 094 124

Последна дата на обновяване 14.2.20116267 посещения