начало
Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация

Има ли морал в правото

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Има ли морал в правото

Мнениеот steftan » 12 Ное 2015, 00:29

Моята свекърва имаше 2 сестри и един брат.Условно-сестра 1 живее в Германия от 20 год., брат, който си гледаше неговия живот и сестра 2, която живееше с приятеля си на семейни начала.В последните 10-15 год., на всичките възрастта им напредна и сестра 2 с остеопороза и приятеля/на легло последните 10 год/ имаха нужда от помощ.Тъй като живееха в друг град, свекърва ми ходеше всеки месец за по една седмица /имаше жена и от социалните/, да помогне, да свърши неща които изискват по специални роднински отношения, като често се е налагало да ходят и синовете на свекърва ми, за да ги водят в София на лекар, на лъчетерапии и т.н. Освен свекърва ми и синовете и никой друг не се е грижил за сестра 2 и приятеля и.
Преди 2 год. приятеля почина и за всичко се погрижиха свекърва ми и синовете и.Миналата година тя заболя, влезе в болница и накара свекърва ми да изтегли всички пари в сметка 1 с пълномощно направено при нотариус преди 4 год., за грижите които е дала свекърва ми за нея, като през цялото време в болницата беше и нейн придружител.10 дни след това сестрата почина.Остави апартамент и още 2 банкови сметки, които са наследственост на всички.
Преди ден свекърва ми получи призовка за дело от наследниците, за парите които е изтеглила, преди да почине сестра и.Моля за мнения и коментар по въпроса, предварително Ви благодаря!
steftan
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 02 Мар 2010, 20:33

Re: Има ли морал в правото

Мнениеот steftan » 12 Ное 2015, 00:31

П.П. Мина делото, свекърва ми загуби, решена е да обжалва, моля за коментар и идеи!
steftan
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 02 Мар 2010, 20:33

Re: Има ли морал в правото

Мнениеот neveja111 » 30 Ное 2015, 00:53

Ако пълномощното е просто да изтегли парите и няма никакъв друг документ че сестра й й ги дава в знак на благодарнист - няма морал, защото няма фактология на която да се опре. може починалата сестра да смята за нормално сестри да си помагат и без да има нужда от финансово възнаграждаване. Ако наистина е искала да я възнагради е трябвало да го направи писмено и достояние на широк кръг хора които да го потвърдят при нужда в съда.....
neveja111
Младши потребител
 
Мнения: 97
Регистриран на: 04 Юни 2010, 13:55


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 19 госта


cron