начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Подписване на договор с чужда самоличност

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Подписване на договор с чужда самоличност

Мнениеот monsik » 31 Юли 2015, 16:15

Здравейте ,

Надявам се тук да ми дадете съвет как да постъпя в следната ситуация.
Казусът е следният: Преди 2 години 2013 г. моят баща е поръчал услуга на фирма "Близу" по телефона с мои данни и му е била инсталирана услугата на адреса , който е посочил . Днес 31.07.2015 г. ми звъняха от фирма за събиране на вземания и очакват от мен да заплатя 391.00 лв. , но аз нито съм подписвала договор с фирма "Близу" , нито съм ползвала услугата. Днес пуснах жалба във фирма "Близу" да се провери случея /Демек да прослушат записа от поръчката , който не направен от мен /а е с мои данни/ , а мъж го е поръчвал - баща ми / и как е подписан договор без мои документи за самоличност??/. Това нормално ли е?!?
От към правно основание как мога да постъпя в този случей ? Към коя институция да се обърна , или направо към съда? Как ще дължа нещо , което не съм ползвала?

Поздрави ,
С.Йорданова
monsik
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 31 Юли 2015, 15:58

Re: Подписване на договор с чужда самоличност

Мнениеот monsik » 31 Юли 2015, 16:20

Също да добавя , аз не съм живяла на адреса , на който е инсталирана услугата . По настоящ и постоянен адрес съм в ж.к. "Връбница" , а услугата е предоставена на ул. "Крива река" - до колкото разбрах от служителите на "Близу"
monsik
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 31 Юли 2015, 15:58

Re: Подписване на договор с чужда самоличност

Мнениеот ivanov_p » 31 Юли 2015, 19:42

Бащата жив ли е?
Апартаментът ваш ли е?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Подписване на договор с чужда самоличност

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Юли 2015, 20:30

Прецакали сте кредитора за пореден път. Евала - поздравете се с песен каквото си искате. Не претендирам за квалификация но има нулев договор. Момчетата от ЦДГ "Котетата" получават шамарче от Детски вокално-инструментален състав.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Подписване на договор с чужда самоличност

Мнениеот monsik » 31 Юли 2015, 23:11

За да търся съвет тук значи имам проблем и се опитвам да си открия правата... Да меко казано съм прецакана
от близък човек и днес го разбрах. Да жив е на адреса беше под наем , тъй като родителите ми се разведоха поради същите причини. Какво да правя ?!?!
monsik
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 31 Юли 2015, 15:58

Re: Подписване на договор с чужда самоличност

Мнениеот TheOldMan » 31 Юли 2015, 23:19

Много просто - не правете НИЩО. Не подписвайте нищо, не плащайте нищо. Вие сте пълнолетна надявам се, баща ви също. Вие сте два отделни индивида, нямате задължения да плащате сметката на баща си. А той пък няма договор с Близу (не че вие имате...). Просто на всяко позвъняване отговаряйте, че вие не знаете с какво се занимава фирма Близу, че никога не сте им блиа клиент и че нямате и не сте имали някакви договорни отношения с тях. Тяхно задължение ще е да доказват обратното, което по това което излагате ще е много-много трудно, да не кажа невъзможно.
Може да се завлачите директно до някой център за клиенти на Близу и да не излезете оттам, докато не получите копие от договора или удостоверение, че не им дължите нищо. В краен случай - договор, с който са прехвърлили вземането ви към колекторска фирма (с всичките придружаващи прехвърлянето документи естествено :) )
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Подписване на договор с чужда самоличност

Мнениеот ivanov_p » 01 Авг 2015, 10:12

Близу са изпечени мошеници, не ги подценявайте! Баща ми си прекрати договора с тях, като заплати всички сметки и взе документи. След няколко месеца му дойде съобщение, че дължи към 190 лв. Ако не беше запазил бележките или бяха избелели достатъчно щяха да го осъдят. Аз мислих да ги внесе още веднъж и да им пусна дело за платено без основание, след като ги разбия на 20-30 парчета, но в процеса на подготовката изчетох общите условия и там е записано, че всеки спор трябва да се отнесе първо до Близу за доброволно решаване или плащане и чак тогава пред съд. Вързали са гащи отвсякъде, много внимателно с тях.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Подписване на договор с чужда самоличност

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Авг 2015, 11:42

Вързани гащи развързваме, вързани гащи... Не си правя реклама, но това е нестандартно - да развържеш гащите на близу.

Освен че са корпоративна компания, друго нямат като предимство. 10 души местят една фигура на шахматната дъска и това забавя движенията им. В крайна сметка - кое е целта на победата - да си гледат работата. По принцип няма нормална фирма която да си гони клиентите - но тези са монопол, а отдавна и картел, олигопол и други видове. Без интернет и ТВ не можеш, това е достъп до информация, това-онова. И врътни една компания за ТВ и си магнат.

Дано не се сетят да направят монопол на копъра, че тогава ще трябва да си правим таратора без копър. Но това се естествените процеси на развитие. След Х период от време ще има шамар - примерно и тогава - Како праиш домнуле.

Играят по комисиите - затова. Само за един такъв случай трябва да понасят санкция и то персонална - обезщетения и солени глоби - пък нека ма цакат с топла бира колкото си искат.

Конкретно - може да се противопоставиш с експертиза на неоснователните искания на ищеца по чл. 422 ГПК доста успешно.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron