начало
Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация

Кой закон позволява на милицията да изнася лични данни

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Кой закон позволява на милицията да изнася лични данни

Мнениеот 111888 » 30 Май 2015, 10:38

Кой закон позволява на милицията да изнася лични данни в медиите?


Ето например днес във всички медии са изнесени личните данни за лице, което дължи 35 000 лв за глоби за нарушения на ЗДвП. Посочено е и името на лицето, не инициали на длъжника-нарушител. Глобата е публично вземане. И има данъчна тайна.Има и ЗЗЛД. Редът за събиране на глоби, ако се налага да е принудително е уреден в закона, и не е предвидено публично огласяване името на нарушителя. Нито пък милицията може да обявява лични данни-за назидание. Няма да давам линк-който иска да намери днешните статии.

Напомням,че всеки, ама всеки ,който се ожали срещу милицията в медиите му вадят публично кирливите ризи. Например за полицейска регистрация. Или ако няма такава-за регистрация на негови роднини, за съпруга, приятели, хора от неговия приятелски кръг и тн. Питам аз-в кой закон е записано,че ЗЗЛД не важи за милицията, и милицията може да изнася в медиите лични данни- в момента , в който почнем примерно да си търсим правата, да се жалим за техни нарушения, или когато те саморешат.
Излиза,че няма сигурност за нашите лични данни, които милицията има за нас. Ако пожелаят, се поставят над закона за защита на личните данни, и без наше съгласие, или при наше изрично несъгласие безнаказано могат да изнесат събираните за нас данни и информация -било то за глоби, за криминални регистрации, за предупредителни протоколи(уж предупредителния протокол не е нищо, ама си го вадят срещу вас-ако сте им неудобен), за спортно хулиганство, за случаи, когато милицията ви е посещавала-ако те пускали по-силно музика, за това колко пъти сте си губили личната карта, колко контролни точки са ви отнети от КАТ, и тн а ако пък сте напълно изряден по някаква случайност-се вадят данни за хората около вас. Няма никаква сигурност на данните в милицията събирани за всеки от нас , във всеки един момент, ако не сте с наведена глава-данните могат да бъдат публично изнесени. Милицията е над закона за защита на личните данни.
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Кой закон позволява на милицията да изнася лични данни

Мнениеот doc03 » 30 Май 2015, 11:38

Според мен е правилно.
Списъци с хора, които застрашават здравето и живота на съгражданите си с опасно оръжие (тон и половина ламарина, под формата на автомобил Е опасно оръжие!), следва да има на публични места, така както има избирателни списъци (последните дори са с три имена и адрес, ама нищо не казваш за тях, 111888).
Освен това, следва да има публично оповестени списъци освен на опасни шофьори (такива без книжка и такива, които карат пияни), така и на педофили, изнасилвачи, грабежлии, измамници и пр., за да бъде информирано обществото и хората да се пазят! Следва да има и интерактивни интернет виктимологични карти, и като цъкнеш на червената точка, поставена на определен адрес, да ти излиза снимката и имената на педофила (например), така че всички да го знаят!

П.П. Какво значи "уж предупредителния протокол не е нищо, ама си го вадят срещу вас-ако сте им неудобен" :roll: Какво значи да "извадят срещу мен предупредителен протокол"?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Кой закон позволява на милицията да изнася лични данни

Мнениеот 111888 » 30 Май 2015, 11:52

Вж например отменената наредба от 2006г. НАРЕДБА № IЗ-1695 -чл 10 ал 1 т 3. Натрупването на предупредителни протоколи по ЗМВР, изобщо не е без значение.
А във всеки момент може да бъде публично изнесена информацията, че дадено лице е предупреждавано с протокол.
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Кой закон позволява на милицията да изнася лични данни

Мнениеот doc03 » 30 Май 2015, 15:03

Всеки, който ходи по улиците, може да бъде спрян и предупреден с протокол. Е, и?
Аз съм предупреждаван 7 (седем) пъти. И? Какво от това?
И какво, ако обществото разбере, че Гошо Петров от Люлин е предупреден да не пребива жена си? Или че Радо Дългия е предупреден, да не се занимава с дрога? Какво от това, че не разбирам?
Всеки, който стъпи в полицията, независимо по какъв повод и с какъв статут, може да бъде предупреден да не извършва престъпления и да не нарушава обществения ред. Е и?

П.П. и какво за тази наредба - че предупреждават просяците да не просят, и какво? (не знам да е отменяна), не ми се рови.

Още една добавка - какво натрупване, какви протоколи, кви пет лева? "Трупат се" и се "обработват" ВСИЧКИ документи, издадени и създадени от полицейски служители. Не толкова стриктно и подробно както във Франция, Белгия, Люксембург и САЩ, но все пак всичко оставя следа.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 25 госта


cron