начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Покупка с ипотечен кредит

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Покупка с ипотечен кредит

Мнениеот plamen81 » 21 Окт 2014, 09:28

Здравейте,

Моля да ме информирате относно следното:
предстои ни закупуване на апартамент( на мен и годеницата ми, с която нямаме сключен брак все още).
И двамата ще финансираме апартамента по равно, като сумата от нейна страна ще бъде в кеш, а при мен едната част ще бъде банков кредит. Естествено желаем в нот. акт и двамата да бъдем собственици с по 50 % дялове.
От банката ме информираха, че за да бъдем и двамата собственици, трябва и двамата да подпишем договора за кредит и в случай на неспособност от моя страна да си плащам вноските, те ще изискват плащане от нея. Не желая да се стига до подобно нещо, защото от нейна страна финансирането ще бъде направено и не мога да си представя че трябва да се обвърже и тя с кредита.
От банката ме посъветваха, че е възможен вариант при който покупката на апартамента да се извърши на мое име, а после документално да разделим собствеността на 2.
Моля за съвет, какво е възможно да се направи.

Благодаря предварително.
plamen81
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Фев 2010, 10:47

Re: Покупка с ипотечен кредит

Мнениеот portokal » 21 Окт 2014, 09:34

Възможно е всичко, на което банката се съгласи.
Не е длъжна обаче да се съгласява - в неин интерес е да има както ипотека върху целия имот, така и двама длъжници вместо един.
Това с покупката на твое име и разделянето означава, че може и само ти да си длъжник, но след "разделянето" ипотеката пак ще остане върху целия имот, тоест нямате твърде много файда от този вариант.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5497
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта


cron