начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

придобиване на огнестрелно оръжие

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


придобиване на огнестрелно оръжие

Мнениеот commodoro » 18 Май 2013, 17:05

Здравейте! Желая да се сдобия с пистолет - легално! :) Въпросът ми е какво трябва да направя? Знам че има закони, правилници, наредби и за не си хабя очите със стотици страници бумащина, ако може някой който е минал скоро по тая процедура да ми каже какви са стъпките? :)
commodoro
Потребител
 
Мнения: 158
Регистриран на: 04 Фев 2013, 23:11

Re: придобиване на огнестрелно оръжие

Мнениеот TheOldMan » 19 Май 2013, 00:12

изкаран курс за боравене със стрелково оръжие, разрешение от КОС, психо (не знам дали е в правилната подредба)
Проблема е да докажте че пуцалото ви е нужно - другото се оправя някак си.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: придобиване на огнестрелно оръжие

Мнениеот commodoro » 19 Май 2013, 22:14

Ми то освен самозащита и евентуално спортна стрелба, какво друго може да се измисли? То е едно и също за всички, май-май зависи дали за пред тоя който издава разрешителното си Някой или никой..
commodoro
Потребител
 
Мнения: 158
Регистриран на: 04 Фев 2013, 23:11

Re: придобиване на огнестрелно оръжие

Мнениеот kuzdov » 20 Май 2013, 00:21

Разрешението за придобиване се дава (евентуално) в срок от 1 месец след представяне на заявление по образец, придружено от свидетелство за изкаран курс за боравене с оръжие, психо, свидетелство за съдимост, удостоверение от Прокуратурата и квитанция за платена такса. След получаването му в срок от 3 месеца трябва да се закупи оръжие и в зависимост от това дали е ново или употребявано се представя и удостоверение за технически преглед, попълненото разрешително за придобиване (от магазина или служба КОС, в която се числи продаваното оръжие), както и служебна бележка от кварталния (движи се по служебен път) за монтирана каса за съхранение според изискванията и отново квитанция за платена такса за разрешителното за носене и 2 снимки(може и да са повече, не помня). Оръжието + 5 патрона се предоставя за прострелка. Всичко това е изписано пред всяка служба КОС, както и в закона, който е стотина страници заедно с правилника за прилагане и е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се знае от всеки мераклия за оръжие. Та съвета ми е да седнеш и да си го прочетеш. Не знам за случай на някой да му е навредило пряко или косвено.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител
 
Мнения: 299
Регистриран на: 19 Ное 2010, 20:47


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron