начало
Нотариусите с директен достъп до кадастъра и имотния регистър Нотариусите с директен достъп до кадастъра и имотния регистър

Вдигане на възбрана от ЧСИВдигане на възбрана от ЧСИ

Мнениеот abandano » 26 Яну 2011, 14:36

Продавам имот с възбрана от ЧСИ. След разговор с него уточняване и плащане на задължението и пъпълване на молба при него за снемане на възбраната получих уверение, че до 2-3 дни ще предприеме действия по служебен път за заличаване на възбраната. Три седмици след това - нищо, при справка в СВ възбраната си седи. При разговор с ЧСИ, секретарката не ме допуска до него и отказва да ми даде инфо по телефона.
Та питането ми е - има ли законни срокове за снемане на възбраната, трябва ли ЧСИ да ни даде някакво писмо с което се задължава в определен срок да си свърши работата (по подобие гаранционните писма от банките при покупка на ипотекиран имот).
Разгледах сайтове на ЧСИ, но никъде не намерих описание на процедурата.
abandano
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Яну 2010, 16:37

Re: Вдигане на възбрана от ЧСИ

Мнениеот kalahan2008 » 28 Яну 2011, 10:48

Възбраната се вдига, след като изпълнителното производство се прекрати и постановлението за прекратяване влезе в сила (чл. 433, ал. 2 ГПК). За да влезе в сила, първо трябва да се уведомят страните и след това да изтече 7-дневния срок за обжалване на постановлението от страна на взискателя (чл. 435, ал. 1 и чл. 436).
След прекратяване на производството няма срок за вдигане на възбраната.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 2896
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 0 госта


cron