начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Декларация за произход на средствата

Казуси за недвижими имоти


Декларация за произход на средствата

Мнениеот Нора » 26 Сеп 2005, 15:01

Предстои ми продажба на имот. Разбрах за някаква декларация, която се подписва при получаване на суми, по-големи от 10 000 лв. Каква е, по Закона за мерките срещу изпиране на пари ли? Какво представлява?
Благодаря ви предварително
Нора
 

Мнениеот исса » 26 Сеп 2005, 15:28

това е декларация по чл.4 ал.7 и по чл.6 ал.5 т.3 ЗМПИ. декларацията доказва произхода на средствата при покупка на имот от дружество. това е нещо като декларацията по чл.226 ДПК и по чл.25 от закона за нотариусите, които се се попълват пред нотариус от физическите лица при покупко-продажба. тази декларация е необходимо да бъде подписана лично от купувача-дружество. има специална форма, която можете да вземете от нотариус, но в общи линии гласи следното: долуподпсаният в качеството на управител на ............, БУЛСТАТ И НДР, седалище и адрес на управление, декларирам, че паричните средства, предмет на посочената тук операция/сделка/, ................., имат следния произход............................................................. . известна ми е наказателната отговорност за деклариране на неверни данни. следва подпис. Без тази декларация няма да мине сделката. успех!
исса
 

Мнениеот biker17 » 26 Сеп 2005, 15:44

Да, това е текстът на декларацията. Тя е стандартна и представлява Приложение Nr. 1 към Правилника за прилагане на закона.
biker17
 

Мнениеот Нора » 26 Сеп 2005, 16:46

Благодаря - намерих, изчетох, разбрах. Данък дължа ли върху сумата?
Нора
 


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта


cron