начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Апортиране на недвижим имот, ситуиран в чужда държава

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Апортиране на недвижим имот, ситуиран в чужда държава

Мнениеот enlil3 » 21 Авг 2017, 16:47

Здравейте! Попаднах на интересен практически въпрос, по който не намирам практика/становища. Касае се за апортирането на недвижим имот, намиращ се в държава от ЕС в българско дружество. Не намирам законови ограничения за това, но си мисля, че практически би било сложно, поради изискването за оценка от 3 вещи лица. Ще ми бъде интересно да споделим мнения по въпроса.
enlil3
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 21 Авг 2017, 16:42

Re: Апортиране на недвижим имот, ситуиран в чужда държава

Мнениеот denbo » 08 Сеп 2017, 13:53

Не е неизпълнимо ако е в Европейски съюз извън ЕС може да има ограничения на правото на собственост, просто иска повече тичане, преводи и легализации, но има малко неприятни данъчни последствия. От момента, в който бълг. дружество стане собственик на недв имот примерно в Германия, се приема, че формира "място на стопанска дейност" там, съответно става данъчно задължено лице в Герамния с всички неприятни последствия. Какво точно искате да постигнете с тази въртка, има далеч по-ниско рискови структури?
denbo
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 08 Сеп 2017, 12:59


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 11 госта


cron