начало
ИТН върна и третия мандат. Президентът започва срещи с възможните служебни премиери ИТН върна и третия мандат. Президентът започва срещи с възможните служебни премиери

Трудов и професионален стаж

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Трудов и професионален стаж

Мнениеот somethingwonderful » 03 Апр 2012, 20:50

Здравейте,

днес получих едно допълнение към споразумението ми за трудов договор и се зачетох в него. Мисля, че знам разликата между трудов и професионален стаж, но все пак може ли някой да ми я обясни и възможно ли е професионалният стаж да е повече от трудовия?

Благодаря предварително!
somethingwonderful
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Апр 2012, 20:47

Re: Трудов и професионален стаж

Мнениеот arteglam » 04 Апр 2012, 07:14

Би трябвало да е обратното или да се припокриват. Защото трудовият стаж е родовото(общото) понятие за стаж. Професионалният стаж е стажът, който е натрупан по изпълняване на дадена професия, за която работника има професионална квалификация. Следователно този стаж, който е по професия влиза в трудовия. А трудовият стаж като цяло може да бъде за всяка работа, която е работил работника, в която му се зачита стаж. Така го тълкувам аз, макар че не видях в КТ в раздел Трудов стаж да се прави разграничение.
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
arteglam
Младши потребител
 
Мнения: 85
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:59
Местоположение: Варна

Re: Трудов и професионален стаж

Мнениеот somethingwonderful » 04 Апр 2012, 12:04

Да, и аз си мисля, че по принцип трябва да е обратното... но ми стана много странно, когато прочетох, че имам трудов стаж 10м. и 16дни, а професионален - 31 месеца???
somethingwonderful
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Апр 2012, 20:47


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron