начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Незабавна ограничителна заповед!!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Незабавна ограничителна заповед!!!

Мнениеот angelika » 21 Май 2008, 18:49

Здравейте колеги,

ако някой е запознат с процедурата за снабдяване на незабавна ограничителна заповед по реда на чл.4 ал.2 от ЗСДН , то моля да ми помогне със сламчица!!!Предварително благодаря!
angelika
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 01 Авг 2002, 19:48

Re: Незабавна ограничителна заповед!!!

Мнениеот doobref » 29 Май 2008, 15:10

angelika написа:Здравейте колеги,

ако някой е запознат с процедурата за снабдяване на незабавна ограничителна заповед по реда на чл.4 ал.2 от ЗСДН , то моля да ми помогне със сламчица!!!Предварително благодаря!


Молбата се подава до РС- гражданско деловодство. С Приключване на делото съда издава освен решение и заповед с наложени ограничителни мерки , които са поискани , ако е основателно искането. Тази молба е само сламчица .Вие съгласно вашата фактическа обстановка ще си я напишете. УСПЕХ! Не се дължат държавни такси.

ДО РАЙОНЕН СЪД
ГР......................



М О Л Б А
за защита срещу домашно насилие

От ............................................................................................
ЕГН .........................от гр. ..........................................................



ОСНОВАНИЕ: чл.3, т 2 , чл.8 т.1от ЗЗДН



УВАЖАЕМИ РАЙОНЕН СЪДИЯ,


Живеех във фактическо съпружеско съжителство с ..........................ЕГН: от гр................., бул. „ ................” №.......
Живеехме заедно от 7 години. През това време имахме доста скандали и неприятности. Предупреждаван е от полицията няколко пъти, по мой сигнали по телефона за тормоз, които е правил в пияно състояние , като ми искаше непрекъснато пари за да си купува пиене. Заплашваше мен и детето ми. От страх не смеех да го изгоня. Дори ни е заплашвал , че ще ни убие. Когато бях нощна смяна детето ми , което е момиче го беше страх да остава само с него. Непрекъснато ни убиждаше с нецензурни думи . Непрекъснато в последно време започна да говори на дъщеря ми , че ще я направи проститутка, тъй като не е негово дете. Това ставаше и пред нейни приятелки. Не даваше съученичките й да идват у нас. Казваше ми , че не му пука от никой , и ще го хванем за онази му работа. Детето ми е малолетно и изпитва вече ужасяващ страх от него. То расте и се страхувам, че може да му посегне и сексуално. Съседите ми също едва го издържаха , защото ги е страх от него , да не се разправя с тях.
През целият период на съвместния ни живот, е работил около 3 години , като през това време съм го издържала. Системно употребяваше алкохол.
На ..................г. към обяд се беше напил много и започна да ми иска пари, за да си допише. Заяви ми , че ще продаде всичко в апартамента , ако не му дам пари. Посегна да ме удари , детето се намеси , и той се опита и него да удари и ние и двете избягахме боси у съседите. От там се обадих в полицията. През това време изнесе плочки и цимент и ги продаде на някакъв мъж. След това излезна някъде. Полицията идва на два пъти и му съставиха Протокол за предупреждение и го накараха да напусне жилишето ми. След тази дата идваше всеки ден, и през нощта , тропаше на вратата , звънеше по телефона , като ни се заканваше и ни заплашваше с детето , че времето ни е свършило , че ще сме мъртви.
На ..................г. ми отряза кабела на телевизията , и ми изкърти звънеца на вратата. На ......................... в 04.30 часа сутринта с едно паве ми счупи прозореца и полицията го
залови на место пред апартамента ми. Мисля , че отново му съставиха протокол или акт , незнам.
Продължава да звъни по телефона, и да звъни на вратата, пресреща ме от работа и продължава да се заканва. Винаги се стремя да има човек около мен, както и около детето ми. Незнам дали ще си изпълни заканите да ни убие, но този психически тормоз, който е непрекъснато не се издържа.
Той е с много конфликтен характер, отмъстителен и жесток, биеше ме често и започна системно да ме тероризира мен и дъщеря ми, без да съм му давала каквито и да са поводи. Заявих , че ще си извадя медицинско свидетелство, и ще се разделим . Стана още по-лошо. От страх , не смеехме с дъщеря ми да му кажем нищо , до момента когато полицията го изгони от дома ни. . Започна да ме следи , да ми звъни постоянно по телефона, да ме пресреща по улицата, както и ме причакваше пред магазина в който пазарувам , като говореше обидни думи по мой и на дъщеря ми адрес, заканваше се , заплашваше. .
На ............................г. сутринта около 9.30ч. ме причака пред Деканата – където отивах по работа, тъй като работя болницата, и ми заяви, да си помисля до .................г. дали да го прибера , защото ако е бил някой друг до сега нямало да съм жива . На ........................г. имаме дело , което той е завел срещу мен по чл.165 от ГПК, като има претенции за определени вещи в дома ми.Ако не го прибера ще ми отреже главата. Аз продължих , защото ме беше страх да се спра при него..

Ответникът продължава с това си поведение, непрекъснато живея в страх, че ще бъда отново подложена на такива насилнически от негова страна действия и независимо от опитите ми насилническите актове да бъдат преустановени, независимо дали опитвам с разговори, с компромиси от моя страна, за да не се получават скандали или включително и чрез търсене на защита и съдействие на органите на МВР, ответната страна не показва с нищо, че ще промени поведението си.
Затова Ви моля да образувате производство по ЗЗСДН и като се убедите в основателността на молбата, със заповед за защита, да наложите на ответника НИКОЛАЙ ПЕТКОВ СИМЕОНОВ,ЕГН:6012283504 подходяща мярка по чл. 5 от ЗЗСДН, а именно: задължаване на извършителя да се въздържа от извършване на домашно насилие, наложите забрана да приближава до нас на определено от Вас разстояние, както и жилището ми в гр................., ул. „...........”,.№...., местоработата ми в гр................ – МБАЛ – , Училището на дъщеря ми „............” в гр............, спортна зала „ .............” гр...............- където тренира, и моите и на дъщеря ми места за социални контакти и отдих, при условия и срок определени от Вас.



Прилагам: Декларация съгласно чл.9 ал.3 от ЗЗДН,



С уважение:…………………….]



Д Е К Л А Р А Ц И Я


по чл.9, ал.3 от ЗЗДН



Долуподписаната ........................................................
ЕГН .......... от гр. ........., ул. ....................................

с настоящата декларирам, че:


......................., ЕГН:.......... от гр.........., ул. „...............” №..
с когото живеех на съпружески начала в моят дом системно ми оказваше на мен и дъщеря ми насилие чрез побой и заплахи за убийство, които не престанаха и след като го изгоних чрез полиция .




Известно ми е ,че за декларирани от мен неверни данни нося отговорност по чл.313 от НК .





Дата…………………. Декларатор:…………………………
doobref
Младши потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 10 Яну 2008, 16:54

Re: Незабавна ограничителна заповед!!!

Мнениеот zakon_i_red » 19 Сеп 2011, 17:42

Мога ли да подам молба за искане налагането на ограничителна заповед след като с ответника нямаме семейна,родствена или фактическа връзка.Ние бяхме просто гаджета{приятели},не живеехме заедно,не сме роднини,нито пък имаме сключен граждански брак.Единственото м/у нас бяха половите взаимоотношения.И двамата сме над 14 години,резделихме се и той започна да ме тормози психически,да ме заплашва,да ме бие и т.н.Имам всичките нужни доказателствани средства.Но в член 3 от ЗЗДН са посочени реквизити в които никъде не пише,че може да се посика ограничителна заповед относно всякакъв вид тормоз от лица които са били просто гаджета и не са живели заедно и т.н.Какво да направя след като ме тормози и искам съдействието както на съдебната така и на изпълнителната влас.Към кой да се обърна за да накарат бившото ми гадже да спре да ме тормози и т.н.{по законен начин}.И това ,че сме били просто гаджета и сме живяли поотделно към фактическата връзка ли спада?Благодаря предварително за отговорите ви и помоща която 4/з тях ще ми oкажете :D Гаджета=фактическа връзка?(и мога да искам ограничителна заповед на основание,че сме имали фактическа връзка като гаджета живеейки поотделно?).
zakon_i_red
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Ное 2010, 22:59

Re: Незабавна ограничителна заповед!!!

Мнениеот nk7702n » 19 Сеп 2011, 22:37

Извадете си медицинско, щом Ви бие и заплашва, и си подайте жалба с подробно описание на обстоятелствата в Прокуратурата.
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6454
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron