начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Срок за прекратяване на досъдебно производство?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Срок за прекратяване на досъдебно производство?

Мнениеот deasly » 29 Мар 2011, 22:51

Здравейте,

ще съм благодарен ако някой се отзове и ми каже в какъв срок след образуване на досъдебно производство, прокурорът трябва да се произнесе. Първоначално ми казваха, че до "3-4 месеца" като стигне до прокурора, досъдебното щяло да бъде прекратено по чл.9 ал.2 от НК (поради малозначителност). За съжаление обаче все още няма никакво решение, а станаха 9 месеца. Има ли законово определени срокове, в които трябва да очаквам развитие по случая, или това е поредната илюстрация за "функционирането" на съдебната ни система?

Благодаря предварително.
deasly
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 21 Яну 2009, 12:10

Re: Срок за прекратяване на досъдебно производство?

Мнениеот marek972 » 30 Мар 2011, 19:07

а Вие сте ?
marek972
Потребител
 
Мнения: 535
Регистриран на: 07 Апр 2008, 13:34

Re: Срок за прекратяване на досъдебно производство?

Мнениеот datajumanji » 31 Мар 2011, 13:55

той е мързелив и не ще да прочете НПК!
datajumanji
Потребител
 
Мнения: 159
Регистриран на: 23 Сеп 2009, 14:19

Re: Срок за прекратяване на досъдебно производство?

Мнениеот sava » 02 Апр 2011, 17:29

Хм, първоначалния срок е два месеца , ама понеже те никога не стигат на дознателя се почват едни просби до всички прокуратури нагоре за удължаване на срока, щото делото било от "страховита" фактическа и правна сложност и отиват да не казвам къде, както и да мисля , че тоя дет ти мота делото е дознателя / не че преди два месеца не ми се случи да обърнем на един прокурор кабинета, за да намерим една преписка отпреди две години, която още тогава е била за спирачка , а на всичкото отгоре беше и с два номера, обаче съществено обогатих "свободния" си речник, докато го слушах какви благословии мяташе по адрес на деловодството , а те момите си нямаха никаква вина/
sava
Потребител
 
Мнения: 129
Регистриран на: 23 Авг 2001, 19:26


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 33 госта


cron