начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Пенсиониране по болест

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Пенсиониране по болест

Мнениеот aktmm » 18 Дек 2009, 16:16

Може ли болен с диагноза рак на пикочния мехур с операций без резултат и регистриран в онкологията да се пенсионира по болест и какъв е реда?Благодаря предварително на всички отзовали се!!!
aktmm
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Дек 2009, 16:00

Re: Пенсиониране по болест

Мнениеот satir » 18 Дек 2009, 17:06

ТЕЛК
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител
 
Мнения: 1984
Регистриран на: 15 Мар 2007, 16:56
Местоположение: те тукa те...

Re: Пенсиониране по болест

Мнениеот jiji2 » 18 Дек 2009, 23:58

С всички документи, които имате - епикризи, изследвания, снимки, отивате при личния си лекар. Той ще ви даде едно направление за ТЕЛК. В местната регистратура на ТЕЛК подавате молба, заедно с това направление и отново всички документи и там ще ви определят дата (или ще Ви уведомят по пощата) , на която трябва да се явите лично. Веднага в ТЕЛК ще Ви дадат заключение, в което ще пише с колко процента неработоспособност сте и за какъв период, с какви насоки за работа. Това заключение го носите в НОИ, заедно с всички документи, които там искат - копие от лична карта, трудовата кижка, удостоверение за най-добрите три години (там ще ви обяснят точно какво се иска) ... Подавате документите и чакате... След известно време получавате по пощата Решение, с което ви определят пенсията. Изплащат я със задна дата, но има срокове, които, ако не сте ги спазил, ще Ви изплатят не повече от 6 месеца назад (не съм много сигурна за този срок).
jiji2
Потребител
 
Мнения: 378
Регистриран на: 11 Фев 2004, 21:38
Местоположение: Варна


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron