начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

конкурс за магистрати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Re: конкурс за магистрати

Мнениеот gogo-1 » 10 Окт 2004, 00:54

Kade sa re6eniata na kazusite ne razbrah?
gogo-1
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот hedera » 10 Окт 2004, 12:49

Kakwo e deklaraziq za lipsa na drugo grajdastwo i podrobnata avtobiografiq dali naistina trqbwa da wkljchwa infomaziq za semejstwo,roditeli i t.n.?
hedera
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот sunshine_75 » 10 Окт 2004, 13:25

Kolegi, izvinete, 4e pi6a na latinica-imam problem s PC-to...Izvinete i za tova, koeto 6te napi6a....No kak namirate v sebe si samo4uvstvie da se iaviavate na konkurs za sadi/prokurori/sledovateli, kato dori sas sbstvenata si avtobiografia i grajdanstvo ne mojete da se spravite?!!!
P.S.Ne sam konkurencia-biah na predi6nite konkursi....Samo se 4udia taka, kato si sedia pred PC-to...
sunshine_75
Потребител
 
Мнения: 821
Регистриран на: 13 Окт 2004, 09:36

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот deyan » 10 Окт 2004, 14:03

ха ха. Това за чуденето ми хареса, но саншайн това са най-често хората които се назначават и е доста гадно когато ти кажат или подскажат, че си този който трябва да бъде, но друг отдавна е уреден и конкурса е просто формалност. Следва понякога и "приятелски съвет": " Ако имаш връзки по-нагоре - Действай!" ---Еми омразнами през 1 година да полудявам от "опресняване" на знания и после да се чувствам само горд, че съм се представил добре.....
deyan
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 10 Окт 2004, 13:18

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот Bubi » 11 Окт 2004, 09:10

Позволявам си да се присъединя към чуденето на съншайн и недоволството на деян, но с едно малко уточнение: не мисля, че сте прави за това с автобиографията. Всички сме били в 7-ми клас предполагам, и знаем що е автобиография и как тя се пише. Аз обаче бях нееднократно поставяна в положение да пиша различни "видове" автобиографии. Явно всеки, който изисква подобно нещо има различно разбиране за съдържанието.
Така че аз намирам въпросът за формата и съдържанието на автобиографията за състоятелен. Но не мисля, че той трябва да е отправен към другите колеги, а да се пита там, където се подават документите - ВСС, ако не се лъжа. Така ще се избегне многократното писане и дописване на автобиографията.
И още нещо колеги: попълването на формуляри и писането на автобиографии не е критерий за това колко добър юрист си. Познавам добри юристи с по 30 години стаж зад гърба си, които като видят бланка някаква, с ония ситнички буквички под редовете, си глътват граматиката (да не говорим за случаите, когато видят данъчна декларация) :))). Чувала съм, че за попълване на формуляри добрите юристи използват добри секретарки! :))))
Поздрави!
Bubi
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот 5555 » 11 Окт 2004, 10:19

Благодаря Буби, че правилно си разбрала въпроса, за разлика от много други "добри юристи". Просто си мислех, че хората, които са се явявали на предишните конкурси ще знаят точно каква трябва да е формата на автобиографията, но явно ще ми наложи да задам този на пръв поглед тъп въпрос на правилното място. А самочувствието ми, се крепи на солидни знания и добра диплома от добър университет!
5555
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот hedera » 11 Окт 2004, 10:23

Изобщо не смятам,че е необходимо да обесняваме на какво се базира самочуствието ни и желанието ни за реализация.На когото му липсват тези неща трябва сам да си ги гради,а не само да злобее.
hedera
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот _ozverela_ » 11 Окт 2004, 11:09

Ей...колеги.....да не се нападаме! Миналата година и аз задавах тъпи въпроси на секретарките във ВСС! Молбата, декларацията и автобиографията са свободен текст! Толкова ли е трудно да се отговори!
_ozverela_
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот hedera » 11 Окт 2004, 11:13

Благодаря за информацията,това е първото смислено нещо по тази тема от доста време
hedera
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот лина » 11 Окт 2004, 11:32

само едно уточнение - заявлението за участие не е сободен текст - искат го така, както са го направили те. Аз бях свалила от интернет заявлението и само леко го дооформих, като го направих в доста по-приличев вид, но днес, когато си подавох документите, ми се наложи да попълвам отново заявленията на ръка. Не приеха моя вариант и ме посъветваха отнова до попълня заявленията.
лина
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот _ozverela_ » 11 Окт 2004, 11:46

Лина, мерси за инфоро...миналата година си спомням, че беше свободен текст! Има ли навалица???
_ozverela_
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот Anita_79 » 11 Окт 2004, 11:50

Колеги, имам следния проблем: Като се омъжих добавих към своята фамилия тази на съпруга си. Обаче все още не съм си сменила личната карта. Сега се получава, че в някои от документите със със старата фамилия /напр. св-во за съдимост, тъй като ми искаха копие от л.к./, а в други - с новата. Ако приложа копие от акта за граждански брак, това ще реши ли проблема или има вероятност да ме върнат. Питам,защото ще пътувам от провинцията и не ми се ще да се връщам два пъти. Благодаря!
Anita_79
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот яяя » 11 Окт 2004, 12:48

Калежке,
Необходимо е към документа с различната фамилия да се прикрепи удостоверение за идентичност на име, които се купува от книжарницата или от гише в съответната Община. За всеки документ, в който има различна фамилия от тази по лична карта (молба за участие в конкурса). Бъдете много внимателни с това, защото е основание за отхвърляне на молбата за участие в конкурса. УСПЕХ!!!
яяя
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот яяя » 11 Окт 2004, 12:55

В сайта на ВСС има публикувани варианти на документи за кандидатстване в конкурса за младши магистрати.Свалете си го от там и няма да имате проблем. Не забравяйте, че обявата за конкурса е публикувана в бр.88 на ДВ от 08.10.2004 година, а Вие имате само 14 дни от датата на публикацията, за да си подадете документите за участие. Проверете за всички изисвания по отношение на документите, защото няма да Ви допуснат до следващото ниво на конкурса (те си търсят под вола теле) КЪСМЕТ!!!!
яяя
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот Anita_79 » 11 Окт 2004, 13:11

Мен ме плаши повече това, че не съм сменила личната карта, а съм длъжна да я сменя. Фамилията по лична карта ми съответства на повечето документи, но все пак сега съм с нова фамилия /старата +новата - 4 имена/. Разбира се, видно е, че това е едно и също лице, но ако почната да се заяждат...
Anita_79
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот gargamelius » 11 Окт 2004, 13:17

Знае ли някой дали на изпита с казуса се допуска ползването на нормаитвни актове?hedera написа:
gargamelius
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот лина » 11 Окт 2004, 13:21

разбира се, могат да се ползват НА на писмения изпит. На устния - не.
лина
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот magistrat » 11 Окт 2004, 14:07

На усния изпит също могат да се ползват нормативните актове. Като си вземеш съответния въпрос можеш да пишеш по него и тогава ползваш законите.лина написа:

> разбира се, могат да се ползват НА на писмения изпит. На устния
> - не.
magistrat
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот lubopitko » 11 Окт 2004, 14:54

moli,ako niakoi izpra6ta kazusite i re6eniata ot predi6nia konkurs da gi izprati i na men.mail-a e harsovo@abv.bg
lubopitko
 

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот Thody » 11 Окт 2004, 14:56

Подадох се документите днес /11.10./-те се приемат поотделно за конкурсите за мл.съдии, мл.прокурори и мл.следователи и нямаше "навалица". Обаче миналият петък /08.10/ е имало теоретико-практ. изпит в Министерство на правосъдието и когато тези, които са били на него си вземат уд-нията за правоспособност, сигурно пред ВСС ще има доста хора.
Thody
 

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта


cron