начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Декларация чл. 47, ал. 1 от ЗОП

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Декларация чл. 47, ал. 1 от ЗОП

Мнениеот dimana2000 » 06 Сеп 2008, 12:20

Моля, за коментар по казуса. През 2005 година лице -Едноличен търговец ( физическо лице) има голям ДРА, който не може да изплати и е обявен в несъстоятелност и ликвидация и предаден на АДВ. През 2007 г. същото физическо лице регистрира ЕООД, като едноличен собственик на капитала и управител. Това ЕООД участва в търг по ЗОП като управителя(собственика) представя декларация по чл. 47, ал. 1 от ЗОП, като заявява , че не обявено в несъстоятелност и т. н.. Мислите ли , че това са заявяване на неверни данни по НК или ЕТ-то (физ. лице , няма общо в случая с новото ООД и казуса с деклараците. Мерси. предварително.
dimana2000
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Сеп 2008, 12:12

Мнениеот ocean » 08 Сеп 2008, 10:33

Чл. 47. (Изм. - ДВ, бр. 37 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) (1) Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка кандидат или участник, който е:

1. осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за:

а) престъпление против финансовата, данъчната или осигурителната система, включително изпиране на пари, по чл. 253 - 260 от Наказателния кодекс;

б) подкуп по чл. 301 - 307 от Наказателния кодекс;

в) участие в организирана престъпна група по чл. 321 и 321а от Наказателния кодекс;

г) престъпление против собствеността по чл. 194 - 217 от Наказателния кодекс;

д) престъпление против стопанството по чл. 219 - 252 от Наказателния кодекс;

2. обявен в несъстоятелност;

3. в производство по ликвидация или се намира в подобна процедура съгласно националните закони и подзаконови актове.

(2) Възложителят може да отстрани от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка кандидат или участник, който:

1. е в открито производство по несъстоятелност, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон, а в случай че кандидатът или участникът е чуждестранно лице - се намира в подобна процедура съгласно националните закони и подзаконови актове, включително когато неговата дейност е под разпореждане на съда, или кандидатът или участникът е преустановил дейността си;

2. е лишен от правото да упражнява определена професия или дейност съгласно законодателството на държавата, в която е извършено нарушението;

3. има парични задължения към държавата или към община по смисъла на чл. 162, ал. 2 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, установени с влязъл в сила акт на компетентен орган, освен ако е допуснато разсрочване или отсрочване на задълженията, или парични задължения, свързани с плащането на вноски за социалното осигуряване или на данъци съгласно правните норми на държавата, в която кандидатът или участникът е установен.

(3) Възложителят посочва в обявлението за обществена поръчка обстоятелствата по ал. 2, наличието на които води до отстраняване на кандидата или участника.

(4) Изискванията на ал. 1 и ал. 2, т. 2 и 3, посочени в обявлението, се отнасят за управителите или за членовете на управителните органи на кандидатите или участниците, а в случай че членове са юридически лица - за техните представители в съответния управителен орган.

....................


Управителят в качеството си на ЕТ е бил обявен в несъстоятелност.
Не виждам при това положение как би могъл да подаде декларацията по ал.1, т.2 без тя да е невярна. :?
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
Аватар
ocean
Потребител
 
Мнения: 331
Регистриран на: 07 Апр 2006, 15:19


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 21 госта


cron