начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Жалба - образец за РПУ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Жалба - образец за РПУ

Мнениеот ivokaza » 09 Фев 2005, 19:44

Здравейте, къде мога да намеря в интернет образец на жалба, която се подава при кражба в съответното РПУ? Благодаря ви, предварително.
ivokaza
 

Re: Жалба - образец за РПУ

Мнениеот plamen1 » 09 Фев 2005, 20:52

Обяснявам. Не подавайте жалба в РПУ. Подайте я в прокуратурата. Тъй като тя осъществява контрол за срочност, качество и обективност. И надзирава полицаите. До Районния прокурор по местоживеенето Ви. Като я подадете в РПУ я завеждат под номер но никой не ги контролира!? Значи подавате я в прокуратурата. Посочвате трите си имена, телефон, точен адрес. Задължително уточнявате периода в който е станала кражбата. Интервала. Описвате вещите подробно. По какво могат да се индивидуализират. Ако имате документи за закупуването им със сериини номера ги копиратки и ги прилагате към жалбата си. Ако подозирате някого посочвате го. Но не категорично. А като съмнение. Добре е да е на машина или на компютър да е четлива. Няма образец на текст. Но трябва да станва ясно - откъде е откраднато, какво, в какъв интервал, как е проникнато в обекта, ако желаете от някой лица да се снемат обяснения посочете ги в жалбата и за какви обстоятелства. Прокуратурата ще нареди на МВР тия лица да се разпитат. Ако Ви посети полицай който работи по жалбата ще поиска да напишете саморъчно това което сте дали в прокуратурата. Ще го направите. Но най -важното е вещите - по какво могат да се разпознаят. Има ли трайни белези пто тях? Ако отговора от жалбата не Ви удовлетворява от прокурора при който сте я подали, имате право на обжгалване в 7 дневен срок пред по-горния прокурор. И от жалбата Ви трябва да става ясно какъв е механизма на извършването им - проникването откъде е, начина на взломяването, излизането, по липсващите вещи ще се съди колко са били лицата и тн. Успех!!!
plamen1
Младши потребител
 
Мнения: 80
Регистриран на: 02 Яну 2005, 22:10

Re: Жалба - образец за РПУ

Мнениеот ivokaza » 09 Фев 2005, 21:26

Става въпрос за набези на ромски младежи, които неколкократно пробиват загражденията и грабят всичко което е наблизо. Мисълта ми е, че така или иначе до съд няма да се стигне, за това предположих че е по-уместно жалбата да е в РПУ-то, с оглед на това да изпратят една патрулка в "катуна" от който изпълзяват (а той е на не повече от 2 км. от загражденията ) и да им направят съответната "забележка". Целта е по-скоро да се сплашат, а не да се търси отговорност, защото те изнесоха маса работи и никой не може да ми ги върне. Та затова питах, за образец (не на свободният текст ) на жалба до РПУ. Сега съм объркан още повече, защото наистина не знам дали да се обърна към прокурор или началник на РПУ-то. Благодаря предварително.
ivokaza
 

Re: Жалба - образец за РПУ

Мнениеот plamen1 » 10 Фев 2005, 00:21

Щом е така...кофти е. Но нали разбирате само сплашване работа не върши. Вие жалба си пуснете, това следва да стане така, пък отделно с МВР и Ваши познати действайте. Жалбата ще им даде правното основание разбирате ли!? Прокурора ще им разпореди. Послушайте ме.
plamen1
Младши потребител
 
Мнения: 80
Регистриран на: 02 Яну 2005, 22:10

Re: Жалба - образец за РПУ

Мнениеот protekta » 10 Фев 2005, 09:13

Колега, от форума разбрах, че сте следовател. Аз не работя с наказателно право. Мой клиент, обаче, има такъв проблем.
Бих искала да Ви задам няколко въпроса. Ако разполагате със свободно време и проявите желание, оставете някакъв и-мейл, на който да се свържа с Вас.
Благодаря предварително !
protekta
Потребител
 
Мнения: 428
Регистриран на: 10 Сеп 2003, 12:32
Местоположение: София

Re: Жалба - образец за РПУ

Мнениеот ivokaza » 10 Фев 2005, 12:11

Благодаря за отговорите и времето което сте ми отделили. Ще пусна съответната жалба.
ivokaza
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта


cron