начало
Картелът за горивата затъна в процедури Картелът за горивата затъна в процедури

новите промен на документи подавани в ТР

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


новите промен на документи подавани в ТР

Мнениеот pitasht » 11 Яну 2017, 15:07

Здравейте колеги по темата за новите промени за документи подавани в ТР днес имам уникални указания. В едната част ми се указва че приложеното нотариално заверено съгласие и образец от подпис не било открито в инф. система на нот. камара.
Това го оправихме нотариусът го е въвел с грешен номер и затова така се е получило. Само нещо не мога да проумея защо аз като заявител трябва да се пъна и по този проблем и всеки път ли ще ходя да нотариуса да поправям грешки, но нека да видим как ще е и пак ще коментирам.

Другата част нещо обаче не проумях продавам едно ЕООД от лицето Х на лицето У обаче трябва да представя молба по чл. 122 ТЗ- което е молба за приемане на съдружник- това изобщо не можах да го схвана.

както и протокол на ОС за освобождаване и приемане на нов съдружник и то с нот. удостоверяване на подпис и съдържание.

В ЕООД какви съдружници има и от кога? Там имам едноличен собственик ан капитала.

Ако някой има идея моля да постне щото аз не планирам нищо друго да дам освен направих един протокол на новия собственик и ще заверя и него нотариално та поне нещо да покажа че сме съвршили по случая. Дано мине, иначе че съм фен на жалбите против откази на ТР фен съм, ама човека дето продава дружеството му е спешно че излиза по майчинство и едва ли ще ме чака да обжалвам.
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1200
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: новите промен на документи подавани в ТР

Мнениеот pitasht » 12 Яну 2017, 09:17

И още нещо ако заверя нотариално документите в консулство и нямам входиране в нот камара не знам там входират ли ги, та дл.лице по регистрация може ли да ми откаже вписването щото не открива заверката на подписа?
Ако пък дл.лице ми откаже такова вписване, това не означава ли че получавам негативни последици от това че някой друг не е изпълнил задължението си- било то нотариус или консул, което търговецът изобщо не може и няма право да контролира и проверява? :?: :?: :?:
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1200
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: новите промен на документи подавани в ТР

Мнениеот vili_spasova » 12 Яну 2017, 11:13

Привет, това с нотариуса е лесно. Висиш му на главата, докато не изпрати данните за документите, които заверява по ТЗ. Можеш и извлечение от вече изпратената информация да му искаш. Да си сигурен. За консулството не мисля, че им е вменено задължение да изпращат инфо в т.нар. регистър /по аналогия с пълномощните за разпореждане с недвижим имот/. Има дисциплинарна отговорност по ЗННД, доколкото изпращането на информацията по ТЗ представлява задължение по чл. 28 "б" от ЗННД. Значи, ако се оплачеш в НК, мооооже би ще го санкционират.

ето и инструкция на МП по този случай:

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=3153BB64D687B27CF7A353C64FE4D598?idMat=102814
http://www.audibg.com

Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител
 
Мнения: 498
Регистриран на: 05 Дек 2007, 16:16
Местоположение: София

Re: новите промен на документи подавани в ТР

Мнениеот petkova63 » 18 Яну 2017, 13:09

И аз се сдобих с указание да изискам от нотариуса да си отрази заверките в информационната система. Въпросът ми е: като попълвам Ж1, що за "документ в изпълнение на указанията" трябва да приложа? Понеже нотариусът е в друг град, писахме си по имейл, от нотариалната кантора ми беше отговорено, че документите са обявени и доказателствата са онлайн (няма как да проверя това) и тъй като този отговор не е във формата на писмо с подпис и печат на нотариуса, на ТР приложих ел. кореспонденция с нотариуса като "документ".
petkova63
Младши потребител
 
Мнения: 21
Регистриран на: 18 Юли 2013, 19:17
Местоположение: гр. София

Re: новите промен на документи подавани в ТР

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Яну 2017, 16:26

petkova63 написа:от нотариалната кантора ми беше отговорено, че документите са обявени и доказателствата са онлайн (няма как да проверя това)


Няма начин ( поне за сега) и по тази причина с колегите тук се разбрахме да искаме от съответния нотариус извлечението, за което писа Вили.

Обаче, ми се струва, че кореспонденцията ви с нотариуса, дори и в ел. вид, без ел. подпис не е документ. Дано да ви послужи.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2552
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron