d_q_d написа:Аз лично се нагледах на какво ли не при кандидатстванията за работа в полицията, НАП, частни фирми, администрации и къде ли още не. Сега с този изпит направо избиха рибата. Дано намеря пари да си стегна куфарите, да замина за чужбина и да се надявам, че тази държава най-после ще пропадне, поне няма да има повече пропаднали нещастници, които да се родят в нея. Е, хайде с добро, колеги - на печелившите - честито, на останалите - късмет...

жалкото е ,че си прав колега , това е ..
аз теста го минах , но съм убеден на 90% че ще ме порежат на казусите, въпреки ,че съм убеден ,че грешките които съм допуснал на тях са не повече от 20%.
За мен лично при "проверката" на казусите не се отчита елемента на "допустима грешка" ..че иделано решени няма съм убеден на 100%
убеден съм че решенията ни по казусите се четат "през ред" ако изобщо се четат..
а това с обосновките за мен е пълен късмет.. или нещо друго

Че каква е гаранцията ,че проверяващия е прав пък Айде де! а?
що да е прав той, а не проверявания..
да не би всяка теза на адвоката да се приема от съда - безусловно???
Абе всичко са едни глупости на "търкалета" и се опитват на ни спрат да се развиваме . защото практиката ще те научи и направи знаещ и можещ , а не някакъв изпит - измислен от хора , които не са го държали...
За пример, когато почнах в мвр, бях забравил НК и НПК , ама толкова много все едно не съм ги учил никога... почти.. е и ??? за 6 месеца си припомних всичко , никой не ми каза ти си прост и не ставаш. Просто с работата си припомняш - имаш конкретен казус - отваряш четеш ->решаваш. Никой не е толкова голям капацитет, че да помни разни там практики , теории и закони наизсуст! Всичко се научава стига да имаш желание и постоянство...
може би и тея казуси да не са сложни , но явно ще е така в по спокойна среда и повечето ще ги решат , а не като ти виснат над главата и те гледат като първолак на контолно- сори ама сме големи хора и това не само обижда ами и ако човек има малко достойнство това най-малко би го подразнило..
Какво от това ,че са адвокати??? "голям прас" - че те ни нямат за колеги, а за някакви си там неуки и простовати дечица - това говори , отношението..
съжелявам но аз не се смятам за подобно детенце за да ме третират така..
работил съм с доста адвокати и са се отнасяли с обръщението Колега , когато говорят с мен, а не с пренебрежение!
На засегнатите по горе се извинявам , но нещо ме беше напушило... сори
ако някой от коментарите ми е зсегнал някой , ще го премахна...