навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Първа ефективна присъда за участник в автогонка

Източник: Mediapool.bg 06.04.2017 0 - A +

Първа ефективна присъда за участник в автогонка Снимка: Mediapool.bg

Първа осъдителна присъда, при това ефективна, произнесе българският съд срещу участник в нерегламентирана автогонка в Пловдив, след като това деяние бе криминализирано с поправка в Наказателния кодекс в края на 2016 г.

22-годишен шофьор е осъден на 4 месеца затвор от Пловдивския районен съд, съобщават от прокуратурата в сряда. Той има и забрана да шофира за година и половина. Освен него магистратите са глобили с 1500 лева 18-годишен водач, като са му наложили забрана да управлява кола за шест месеца.

Делото срещу двамата участници в автогонка е разгледано по съкратената процедура, след като са признали изцяло фактите, посочени в обвинителния акт на прокуратурата

Според материалите, събрани от разследващите, на 17 март, около 20.30 часа двамата подсъдими си устроили гонка на кръговото кръстовище на бул. "Кукленско шосе" в посока към "Митница Пловдив". 22-годишният О.Б. шофирал "БМВ", а 18-годишният З.З. бил с "Мерцедес".

"И двамата започнали да форсират двигателите, да свистят с гуми, да вдигат голям шум, след което си подали сигнал за начало на състезанието и с внезапен старт започнали опасна надпревара на висока скорост в посока центъра на Пловдив. Така застрашили както своя живот и здраве, така и на случайните минувачи и на водачите на други превозни средства", се казва в обвинителния акт срещу тях.

22-годишният подсъдим има и предишни осъждания, докато съпроцесникът му е с чисто съдебно минало. Присъдите им не са окончателни и могат да се обжалват пред Пловдивския окръжен съд.

за 48%  против 52%  893 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума