навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Цацаров иска отстраняване на висш прокурор

Източник: Vesti.bg 04.01.2017 0 - A +

Цацаров иска отстраняване на висш прокурор Снимка: bgnes.com

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ВСС да освободи от длъжност прокурор от Върховна административна прокуратура.

Според „24 часа” става въпрос за Тодор Марджанов. От прокуратурата са установили, че той е допуснал дисциплинарни нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на съдебната власт.

Прокурорът от ВАП е поддържал контакти с криминално проявения П. Петров, подсъдим за притежаване на незаконно огнестрелно оръжие, на който е оказвал помощ във връзка с наказателно преследване на жената, с която последният живее на семейни начала.

Тя е осъдена четирикратно за измами и от началото на месец август 2016 г. изтърпява ефективно наказание лишаване от свобода общо от 5 години и 6 месеца в затвора в гр. Сливен.

Магистратът от ВАП помогнал на жената за наемане на адвокат и лично изготвил молба от името на осъдената за прекъсване изпълнението на наказанието ѝ поради заболяване на едно от нейните деца. Освен това провел лична среща с административния ръководител на Окръжна прокуратура - Сливен, компетентен да постанови прекъсване на наказанието. Пред него настоявал да се уважи молбата на осъдената по здравословни причини. Окръжният прокурор на Сливен обаче категорично отказал да стори това.

за 44%  против 56%  854 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума