навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Христо Бисеров се изправя пред Апелативния съд

Източник: Mediapool.bg 28.04.2016 0 - A +

Христо Бисеров се изправя пред Апелативния съд Снимка: bgnes.com

Делото срещу бившия заместник-председател на 42-ото Народно събрание и председател на Комисията по правни въпроси Христо Бисеров тръгва на втората съдебна инстанция.

За 28 април е насрочено първото съдебно заседание по делото срещу Бисеров в Софийския апелативен съд (САС), след като в края на миналата година Софийски градски съд (СГС) го оправда.

Христо Бисеров застана на подсъдимата скамейка по обвинения за три престъпления – неплащане на данъци в особено големи размери, за нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки и за деклариране на неверни данни пред Сметната палата. През февруари Софийска градска прокуратура прекрати обаче наказателното производство срещу него и Ивайло Главинков поради недоказаност на обвинението за „пране на пари”.

До момента Бисеров е мълчалив и не говори пред медиите. Той дори се яви като свидетел по делото срещу нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, но и там запази абсолютно мълчание. По т.нар. случай „Христо Бисеров“ дори работеше временна парламентарна комисия.

На 3 ноември 2013 г. изненадващо стана ясно, че Бисеров подал молба за напускане на ДПС и НС, като се посочваше единствено, че мотивите му са лични. Няколко дни не стана ясно защо Бисеров направи това, докато не излезе информацията, че има проверка, свързана с класифицирана информация по случая.

На 7 ноември беше съобщено, че прокуратурата образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков. В един момент дори се понесе слух, че бившият зам.-председател на НС е напуснал страната.

59-годишният Бисеров беше депутат в периода 1991 – 2000 г. и от 2005 – 2009 г. Той беше главен секретар на СДС от 1994 до 2000 г. и беше наричан "сивия кардинал" в СДС. През 2000 г. призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 г. отново влезе в НС като представител на Движението за права и свободи. За последно беше и зам.-председател на парламента.

за 45%  против 55%  828 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума