навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

3 г. условно за ексшефа на летище Бургас

Източник: Vesti.bg 24.01.2015 0 - A +

3 г. условно за ексшефа на летище Бургас Снимка: bgnes.com

Три години условно лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок наложи Районен съд-Бургас на бившия управител на летището в Бургас Тодор Баев.

Съдът го лиши от право да заема държавна или обществена длъжност и да упражнява ръководна и отчетническа професия или дейност за срок от 3 години, съобщиха от съда.

От там добавиха, че Баев е признат за виновен за това, че в качеството си на управител на летището в Бургас от април до септември през 2007 г. е сключил неизгодни сделки. От това

произлязла вреда в общ размер на платените суми - 385 788,10 лв.

Баев взел еднолично решение да започне цялостно благоустрояване на "Учебно-възстановителния център" в село Младежко, област Бургас. Инвестиционният проект предвиждал промяна в предназначението на двата поземлени имота, поставяне на мобилни къщички в тях и изпълнението на свързаните с това проектни и строително монтажни работи.

Държавното обвинение пледира днес, че липсва необходимост от извършване на планираното благоустрояване на двата поземлени имота и от сключването на свързаните с това сделки, и те били неизгодни. Извършеното строителство станало

без необходимата промяна на статута на имота, по незаконосъобразен начин.

Защитникът на Баев пледира пред Районен съд-Бургас, че като управител на дружеството подзащитният му не е извършил престъпление, тъй като вложените средства били трансформирани в дълготраен актив.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд Бургас в 15-дневен срок.

за 50%  против 50%  660 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума