навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Петима души са с обвинения за данъчни престъпления

Източник: DarikNews.bg 14.12.2012 0 - A +

Петима души са с обвинения за данъчни престъпления Снимка: Sofia Photo Agency

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група, извършвала данъчни престъпления и пране на пари. Акцията е била проведена на територията на цялата страна.

За организатори на групата са привлечени Иван Танев и Мила Георгиева, а като техни помагачи се сочат Ирена Косева, Владислав Милчев и Веселин Лафчиев.

Групата е внасяла захар от Молдова чрез контролирани от нея фирми, които са играли ролята на буфери. След това, чрез деклариране на фиктивни сделки с дружества-фантоми се е избягвало плащането на ДДС.

Задържаните са действали от ноември 2011 година, като според обвинението нанесените щети на държавния бюджет са на стойност над 16 милиона лева. Засега петимата са задържани за 72 часа.

за 41%  против 59%  99 гласували


rss
Семинар14.05.2014
Промените в Закона за обществените поръчки. Актуални въпроси на обществените поръчки. Практика на КЗК и на ВАС по прилагането на ЗОП
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Руснак, кубинец, американец и адвокат пътували в едно и също купе във влака. Руснакът извадил бутилка от най-добрата руска водка от багажа си, налял си, отпил и казал: ”В Русия правим най-добрата водка в света. Никъде другаде няма да намерите такава. При това имаме толкова много от нея, че можем винаги да си позволим да изхвърлим бутилка от нея...”. С тези думи той отворил прозореца и изхвърлил бутилката пред очите на останалите, които били доста впечатлени.
Кубинецът извадил пакет хавански пури, взел една, запалил си и подръпвайки с наслада казал: “В Куба имаме най-добрите пури на света – Хаванските, никъде другаде по света няма толкова много и толкова добри пури, а ние имаме толкова много от тях, че винаги можем да си позволим да изхвърлим една кутия....”. И с тези думи той изхвърлил кутията пред впечатлените погледи на останалите.
Тогава американецът просто станал, отворил прозореца и изхвърлил адвоката през него....

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване