навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Омбудсманите притеснени от закриването по места

Източник: DarikNews.bg 07.12.2012 0 - A +

Омбудсманите притеснени от закриването по места

Поредицата случаи на закриване на омбудсманите в Силистра, Нова Загора, Борино и наченките това да се случи в общините Средец и Казанлък обезпокои обществените посредници.

„Изразявам личната си тревога и нарастващо безпокойство от поредицата случаи на закриване с лека ръка на създадена и функционираща институция на обществения посредник във вече няколко български общини. Налице са опити за обезценяване на дейността и обезличаване на институцията на местно ниво. Едва ли тези, които лансират идеята за „излишния омбудсман" са информирани, че за омбудсман започва да се говори преди повече от 200 години, когато на 1 март 1810 година барон Ларс Август Маннерхайм става първия в света официално избран застъпник на граждански права", изразява в становището си почетния председател на Националното сдружение на местните обществени посредници в България, основател и дългогодишен председател и член на Управителния съвет на Европейския омбудсман институт Иван Димитров.

Припомняме ви, че да се закрие органът на обществения посредник в Казанлък и отмени правилника за организацията и дейността му, поиска във вторник общинският съветник от партия ЛИДЕР Джамал Папарланов.

за 46%  против 54%  93 гласували


rss
Конкурс19.04.2015
Конкурс за нотариуси
Виж всички

rss
Посети форумаrss

- Ще кажете ли нещо в своя защита, обвиняеми?
- Уважаеми господин съдия! Облегнах се на витрината без да искам и тя се счупи. Тогава влязох вътре, за да оставя на собственика името и адреса си. Колкото до това, че полицаите ме завариха пред отворената каса, мога да ви уверя, че точно в този момент търсех лист и молив...

Виж всички